Liderul mondial, elvetianul Roger Federer a promovat in turul patru la Melbourne dupa un meci maraton in fata sarbului Janko Tipsarevic, incheiat cu 10-8 in setul decisiv, dupa 4 ore si 27 de minute.

Federer a trebuit sa revina de fiecare data pe tabela de marcaj, dupa ce a pierdut seturile unu si trei, dar in final, mai ales gratie serviciului (39 de asi, 89% procentaj la primul serviciu), elvetianul a reusit sa-l invinga pe al 49-lea jucator al lumii cu 6-7 7-6 5-7 6-1 10-8.

Ziua a sasea, al carei program a fost afectat de ploaie, jucandu-se doar pe terenurile acoperite, a fost una a surprizelor. Finalistul din 2007, chilianul Fernando Gonzalez, al saptelea favorit al concursului masculin, a fost eliminat de croatul Marin Cilic in patru seturi.

Surprize si pe tabloul feminin unde au fost eliminate rusoaicele Svetlana Kuznetova si Anna Chavetadze. Kuznetova, cap de serie numarul 2, a pierdut confruntarea din turul trei in fata polonezei Agnieszka Radwanska. Jucatoarea de 18 ani s-a impus cu 6-3, 6-4. Iar Chakvetadze, a sasea favorita, a fost invinsa de compatrioata Maria Kirilenko cu 6-7, 6-1, 6-2.