Jucatoarea rusa de tenis Maria Sharapova, castigatoare a cinci titluri de Mare Slem, este tinta unei anchete a politiei indiene pentru inselaciune si conspiratie criminala, dupa falimentul unui proiect imobiliar de lux, a anuntat un avocat, marti, citat de AFP, transmite Agerpres.

Maria Sharapova, la US OpenFoto: usopen.org

Firma care se ocupa de dezvoltarea acestui proiect imobiliar ar fi luat milioane de dolari de la clienti inainte ca afacerea sa dea faliment.

Piyush Singh, avocatul unuia dintre cumparatori, a declarat pentru AFP ca politia a inceput urmarirea pentru inselaciune si conspiratie criminala impotriva jucatoarei ruse, parte a cazului demarat contra firmei Homestead Infrastructure Development.

Sharapova (30 ani) a calatorit in 2012 in India pentru a lansa acest proiect imobiliar de apartamente de lux, numit ''Ballet by Sharapova'', si care a fost prezentat potentialilor clienti ca urmand sa aiba o academie de tenis, un club si un heliport.

Site-ul proiectului o citeaza pe Sharapova spunand ca obiectivul sau este de a-i face pe ''proprietari sa simta ca detin ceva special si diferit".

"Orice celebritate care sustine un produs devine tehnic un agent al companiei. Nimeni nu ar fi investit in proiect daca numele Mariei Sharapova nu ar fi fost acolo'', a spus Singh.

Proiectul din Gurgaon - un oras satelit al capitalei indiene New Delhi - ar fi trebuit sa fie finalizat in 2016, dar Singh a spus ca lucrarile au fost abandonate dupa ce dezvoltatorii au luat milioane de dolari de la clienti.

Politia nu a comentat deocamdata in acest caz, care va fi prezentat in fata unui tribunal din New Delhi. De asemenea, nu au putut fi contactati nici dezvoltatorii proiectului, iar Sharapova nu a facut niciun comentariu.

Fostul lider mondial a castigat aproape 30 de milioane de dolari in 2015, potrivit Forbes, dintre acestea 23 de milioane provenind din contracte publicitare precum proiectul din Gurgaon.