Fostul tenisman George Cosac a fost ales, vineri, pentru al doilea mandat consecutiv in functia de presedinte al Federatiei Romane de Tenis, fiind votat in majoritate de membrii afiliati prezenti la Adunarea Generala, relateaza Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

La Adunarea Generala a FRT de vineri au fost prezenti 160 de membri afiliati. Dintre acestia, 140 i-au acordat votul lui George Cosac.

Fostul tenisman a castigat alegerile din postura de candidat unic. Razvan Itu, Dumitru Haradau si Daniel Marius Vecerdea, care isi anuntasera initial intentia de a candida, au renuntat inaintea sedintei de vineri, conform unor surse din cadrul Adunarii Generale a FRT.

Alegerile au fost initial programate pentru 6 aprilie, dar nu s-au putut organiza din cauza unor probleme juridice ca urmare a unei actiuni declansate de clubul Pamira Sibiu, prin reprezentantul sau Marius Daniel Vecerdea, candidat la functia de presedinte al FRT. Acesta a descoperit faptul ca doar 54 de structuri sunt afiliate cu drepturi depline de vot la FR de Tenis, acestea fiind inscrise la registrul federatiilor. In consecinta, MTS a blocat organizarea alegerilor pana la rezolvarea situatiei.

La Adunarea Generala din 2 noiembrie, alegerile au fost amanate din nou dupa ce reprezentantii MTS au amenintat cu suspendarea finantarii federatiei daca nu se respecta cvorumul legal de 54 de membri fondatori. De altfel, reprezentantii MTS au fost prezenti si la Adunarea Generala de vineri, dar au plecat inainte de inceperea votului pentru presedintia FRT.