Fostul tenisman american Andre Agassi, care il consiliaza pe sarbul Novak Djokovic incepand din luna iunie, crede ca-l poate ajuta pe fostul numar unu mondial sa fie "mai bun ca niciodata", dupa un sezon 2017 dezamagitor si scurtat de o accidentare la un cot, informeaza AFP, potrivit Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Ca sa fiu sincer, Djokovic nu are nevoie de mine pentru a castiga din nou, insa eu cred ca-l pot ajuta sa fie mai bun ca niciodata pana acum", a explicat Agassi in cadrul emisiunii ''Beyond the Baseline'' a revistei Sports Illustrated, difuzata pe internet.

"Obiectivul meu este ca acest lucru sa fie mai usor pentru el, nu pe tablourile de afisaj, ci in procesul mental", a adaugat Agassi, fost lider al clasamentului, casatorit cu fosta jucatoare germana Steffi Graf.

In varsta de 47 ani, Andre Agassi a inceput sa lucreze cu Djokovic cu putin inainte de Roland Garros, unde sarbul, detinatorul trofeului, s-a inclinat in sferturile de finala. "Nole" a reusit sa castige apoi turneul pe iarba de la Eastbourne, inainte de a pune capat sezonului dupa eliminarea in sferturile de finala la Wimbledon.

Jucatorul, in varsta de 30 ani, ocupa in prezent locul 12 mondial, aceasta fiind cea mai slaba clasare a sa incepand din martie 2007, insa Agassi, care are in palmares opt titluri de Grand Slam, este increzator in privinta lui Djokovic, care a cucerit la randul sau 12 trofee majore.

"Am ales mereu lucrurile dificile in viata mea. (...) El a castigat mai multe trofee decat mine, iar acum se afla probabil la punctul cel mai de jos al carierei sale. Eu am sosit chiar inainte de Roland Garros, insa nu am nicio teama", a insistat americanul, care a precizat ca Djokovic va putea sti "intr-o saptamani daca fractura sa de cot a ramas definitiv in urma sa".

Americanul a avut numai cuvinte frumoase la adresa elevului sau, pe care il vede jucand inca multi ani de acum inainte. "Este incredibil de talentat in multe feluri. Vedem doar cateva lucruri pe terenurile de tenis, insa el are are abilitati mentale, psihologice si analitice unice. Este special si, daca va dori si va face lucrurile asa cum trebuie, atunci cand va avea 36 sau 37 de ani, va da o noua definitie referitoare la ceea ce vrea sa insemne aceasta varsta", a spus Agassi.

Citeste si:

Novak Djokovic revine pe teren la turneul demonstrativ de la Abu Dhabi (de la finalul anului)