Comitetul Director al Federatiei Romane de Tenis a cerut, luni, intr-o scrisoare deschisa trimisa ministrului Marius Alexandru Dunca, sa precizeze daca reprezentantii Ministerului Tineretului si Sportului la Adunarea Generala a FRT din data de 2 noiembrie au avut sau nu mandat, potrivit news.ro.

FRT precizeaza ca atat convocarea cat si desfasurarea acestei Adunari Generale au fost facute in baza Statutului FRT si a adresei nr. 691/16.02.2017 emisa de Ministerul Tineretului si Sportului: "Precizam ca aceasta adresa lamureste dreptul de vot al membrilor FRT: ... La orice adunare generala a FRT au drept de vot toti membrii federatiei a caror afiliere definitiva a fost ratificata de catre adunarea generala si care nu se afla intr-una dintre situatiile prevazute de art. 19 sau art. 50 alin. 2 din Statutul federatiei. De asemenea, consideram ca, calitatea de membru afiliat cu drept de vot nu poate fi anulata de faptul ca unii membrii nu se regasesc inscrisi in Registrul federatiilor tinut de Tribunalul Bucuresti, atata timp cat afilierea acestora a fost ratificata definitiv de catre o adunare generala, iar de la afiliere si pana in prezent acestia si-au exercitat drepturile si obligatiile de membru participand la indeplinirea obiectivelor si atributiilor federatiei. Conform art. 30 alin. 4 din Statutul FRT, Prezidiul Adunarii Generale este format din Presedintele federatiei, Vicepresedinti, Directorul General, delegati MTS si COSR. Tot in Statutul FRT se precizeaza ca Adunarea Generala este condusa de Presedintele federatiei".

FRT noteaza, in scrisoarea transmisa News.ro, ca la Adunarea Generala din data de 2 noiembrie 2017 s-au prezentat din partea MTS Cristian Sandu si Dacian Stan, fara insa a prezenta Ordinul Ministrului MTS privind mandatarea acestora. "Dupa verificarea delegatiilor transmise si a cerintelor art.50 din Statutul FRT, prin prezenta a 151 de membri, in deschiderea adunarii, in baza procesului verbal al comisiei de validare, Presedintele FRT a facut cunoscuta lista nominala a delegatilor cu drept de vot, iar in baza art.30 alin 5 din Statut a comunicat indeplinerea conditiei de cvorum pentru a se desfasura adunarea generala. Imediat dupa constatarea indeplinirii cvorumului, domnul Dacian Stan, fara a prezenta un inscris, desi i-a fost solicitat de membrii adunarii generale, a precizat in mod imperativ ca daca cvorumul nu se constata prin raportare doar la cei 54 de membri inscrisi in Registrul federatiilor tinut de Tribunalul Bucuresti, MTS va suspenda contractul de finantare".

FRT sustine ca desi reprezentantului MTS i-a fost solicitat ca in lipsa unui inscris oficial din partea MTS care sa justifice suspendarea finantarii in cazul in care cvorumul nu se stabileste doar raportat la 54 de structuri sportive ( 38 prezente in sala de sedinta in data de 2 noiembrie 2017), sa indice temeiul legal in baza caruia in cadrul adunarii generale ale unei persoane juridice de drept privat face astfel de demersuri, acesta a evitat un raspuns. Astfel, in timpul pauzei, o parte din membri participanti la Adunarea Generala au plecat, dupa reluare nemaifiind indeplinit cvorumul decat pentru sectiunea I de pe ordinea de zi a Adunarii Generale.