Elvetianca Martina Hingis, vedeta circuitului profesionist feminin de tenis in anii '90, a decis sa se retraga la finalul editiei din acest an a Turneului Campioanelor, la care participa in proba de dublu, alaturi de partenera sa, taiwaneza Yung-Jan Chan, anunta cotidianul sportiv Marca, potrivit Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Hingis, care a implinit 37 de ani luna trecuta, a ocupat primul loc in clasamentul WTA la simplu timp de 209 saptamani, iar in palmaresul sau figureaza 43 de titluri, intre care 5 de Grand Slam, cucerite la Australian Open (1997, 1998, 1999), Wimbledon si US Open (ambele in 1997).

La dublu, elvetianca a castigat 64 de turnee, 13 dintre ele de Grand Slam, plus alte 7 trofee majore la dublu mixt.

Conform publicatiei spaniole, jucatoarea din Tara Cantoanelor a decis sa spuna adio tenisului cu ocazia unui eveniment special precum Turneul Campioanelor, marturisindu-le apropiatilor sai ca doreste sa formeze o familie si sa devina mama.

Pentru un loc in semifinalele probei de dublu de la Turneul Campioanelor, Martina Hingis si Yung-Jan Chan, principalele favorite, se vor duela cu perechea Anna-Lena Groenefeld (Germania)/ Kveta Peschke (Cehia). Partida va avea loc astazi, de la ora 16:00.