Caroline Garcia a obtinut ultimul bilet pentru Turneul Campioanelor de la Singapore, marea finala a circuitului profesionist feminin, care va avea loc in perioada 22-29 octombrie, a anuntat joi WTA, citat de Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Garcia, numarul 9 mondial, a profitat de retragerea britanice Johanna Konta din turneul de la Moscova, din cauza unei accidentari la piciorul stang, un forfait care i-a permis lui Garcia sa devina a opta jucatoare care va lua parte la competitie, dupa Simona Halep (Romania), Garbine Muguruza (Spania), Karolina Pliskova (Cehia), Elina Svitolina (Ucraina), Venus Williams (SUA), Caroline Wozniacki (Danemarca) si Jelena Ostapenko (Letonia).

Caroline Garcia este prima reprezentanta a Frantei calificata la finala WTA in ultimii 11 ani, dupa Amelie Mauresmo, care a participat la editia 2006 a Turneului Campioanelor. Mario Bartoli a figurat ca prima rezerva la editiile din 2007 si 2011.

Duminica trecuta, Garcia a invins-o in doua seturi, 6-4, 7-6 (7/3) pe Simona Halep in finala turneului WTA de la Beijing.

"Calificarea pentru finala WTA de la Singapore inseamna enorm pentru mine. Sunt foarte mandra sa figurez intre cele mai bune opt jucatoare ale sezonului si sunt nerabdatoare sa fac parte din aceasta echipa incredibila. Faptul ca sunt prima frantuzoaica, dupa Mauresmo in 2006, calificata la aceasta finala face ca totul sa fie si mai special", a declarat Caroline Garcia pentru site-ul WTA.