Irina Begu (57 WTA) si Maria Sharapova (86 WTA) ar fi trebuit sa se intalneasca marti, in turul intai al turneului WTA de la Tianjin, insa disputa a fost amanata pentru ziua de miercuri din cauza ploii.

Irina Camelia BeguFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Conform tragerii la sorti, cele doua nu ar fi trebuit sa se dueleze, insa acest lucru a fost posibil dupa ce Caroline Garcia (castigatoare la Wuhan si Beijing) s-a retras din competitie din cauza unei accidentari la coapsa dreapta.

Dupa ce Garcia a declarat forfait, Begu a devenit cap de serie numarul noua. Irina a preluat practic tabloul de simplu al Carolinei, iar in runda inaugurala va da peste Maria Sharapova.

De-a lungul timpului, Begu si Sharapova s-au intalnit de doua ori, de fiecare data castigand jucatoarea din Rusia: 6-0, 6-3 pentru Maria in 2012 la Madrid si 6-4, 6-3 in 2015 la Wimbledon.

"Tianjin Open" (are loc in China) face parte din categoria "International" si are premii totale in valoare de $426.750. Se disputa in perioada 9-15 octombrie, iar suprafata este hard. Ultimele trei castigatoare au fost, in ordine, Shuai Peng (2016), Agnieszka Radwanska (2015) si Alison Riske (2014).