Simona Halep a trait sambata cel mai frumos moment al carierei, victoria in fata Jelenei Ostapenko asigurandu-i prima pozitie in clasamentul WTA. Jucatoarea nascuta la Constanta a declarat ca visul sau a devenit realitate, precizand ca a avut emotii la ultimul punct al disputei: "Picioarele mi-au tremurat, dar am jucat un punct incredibil. Azi visul a devenit realitate, dupa anii in care am muncit mult si am facut sacrificii", a spus noul lider mondial.

Simona HalepFoto: chinaopen.com.

"Este un moment special, intr-adevar. Azi visul a devenit realitate, dupa anii in care am muncit mult si am facut sacrificii. Am avut multe greutati pe acest drum, dar ziua de azi pur si simplu acopera tot. Sunt foarte fericita de ceea ce am realizat.

Am avut emotii din nou la ultimul punct, picioarele mi-au tremurat, dar am jucat un punct incredibil. Dupa experienta de la Wimbledon, mi-am spus ca trebuie sa controlez si sa fiu puternica. Am progresat foarte mult mental, iar asta ma face sa ma bucur si mai mult. Cu siguranta, este cel mai frumos turneu din cariera mea, dupa ce am invins-o pe Sharapova si am devenit lider mondial. Nu voi uita niciodata acest turneu", a spus Simona Halep, conform Digi Sport.

"Este cadoul pentru ziua mea si pot sa spun ca sunt cea mai fericita jucatoare. Ma voi bucura de acest moment alaturi de echipa mea si de mama, care este cu mine aici.

Imi pare rau ca nu pot sa zbor spre casa chiar in seara aceasta. Mai am un meci de jucat, imi doresc sa dau tot ce am mai bun, dar nu stiu ce se va intampla, pentru ca sunt foarte bucuroasa", a punctat Halep.

Simona Halep va urca incepand de luni, pentru prima data in cariera, pe locul 1 WTA, dupa ce a invins-o, sambata, cu scorul de 6-2, 6-4, pe letona Jelena Ostapenko, in semifinalele China Open.

Simona este cel de-al doilea lider mondial din istoria tenisului romanesc la simplu, dupa Ilie Nastase, care a fost numarul 1 ATP 40 de saptamani, intre 23 august 1973 si 2 iunie 1974.

In finala tuneului de la Beijing, Halep o va infrunta pe Caroline Garcia (Franta, locul 15 WTA), cap de serie numarul noua. Intalnirea va avea loc duminica, dupa ora 11.30 si va putea fi urmarita in direct pe Digi Sport 2 si Live Text pe HotNews.ro.

Vezi aici ultimul punct al partidei Halep vs Ostapenko: