A avut un an bun pana acum, cu doua titluri de Grand Slam (Roland Garros si US Open) si cu victorii in turneele masters de la Monte Carlo si Madrid. Pentru Rafael Nadal cel mai important lucru este insa sa fie fericit jucand tenis, dupa cum a precizat intr-un interviu pentru agentia EFE.

Rafael Nadal, la US OpenFoto: usopen.org

Prezent la un colocviu care a avut loc la Malaga, Nadal a discutat cu presa despre perioada pe care o traverseaza si despre bucuria pe care o simte pe terenul de tenis.

Despre numarul unu mondial

"Pentru mine, sa fiu numarul unu mondial nu are nicio influenta, este inca o realizare care te incanta. Vad acest lucru ca pe o recompensa a unei traiectorii. Nu ma simt mai bun atunci cand ma aflu pe primul sau pe cel de-al doilea loc. Senzatiile mele interne nu ma fac sa ma gandesc la asta inaintea unui meci, ci ma concentrez doar asupra a ceea ce trebuie sa fac pentru a-mi invinge adversarul" - Rafael Nadal.

Despre accidentari

"Problemele pot fi depasite doar in timp si cu multa munca mentala. Mentinerea sperantei este fundamentala pentru a putea triumfa" - Rafael Nadal.

Despre ultima parte a sezonului

"Imi doresc sa fiu ferit de accidentari si sa evoluez in cel mai bun mod posibil. Nu am castigat niciodata Turneul Campionilor (se va disputa in O2 Arena din Londra, in perioada 12-19 noiembrie 2017) si este evident ca sper sa reusesc acest lucru. Insa, mai sunt inca sapte jucatori care au aceeasi dorinta" - Rafael Nadal.

Despre independenta Cataloniei

"Nu imi imaginez o Spanie fara Catalonia si o Catalonie fara Spania" - Rafael Nadal.

Rafael Nadal (31 de ani) a ajuns la cota 16 turnee de Grand Slam, dupa ce a castigat US Open-ul din acest an.