Horia Tecau s-a intors luni in tara, dupa ce a castigat trofeul la US Open in proba de dublu, alaturi de Jean-Julien Rojer. A fost al doilea titlu de Grand Slam cucerit de sportivul roman, dupa cel obtinut la Wimbledon, in 2015. "Am muncit mult, nu doream sa fim castigatori de un singur Grand Slam", a precizat Horia.

Horia Tecau si Jean Julien RojerFoto: usopen.org

"Am crezut tot timpul ca putem obtine un rezultat bun la un Grand Slam. Intr-adevar, in ultimele luni nu am fost in forma, dar a fost placut sa ne regasim exact la US Open. Am trait intens, acest turneu inseamna la fel de mult, daca nu chiar mai mult decat primul Grand Slam (n.r. Wimbledon in 2015).

Acum ne doream foarte mult sa nu fim castigatori de un singur Grand Slam. Am muncit foarte mult pentru a juca din nou o finala de Grand Slam, iar experienta din 2015 ne-a ajutat sa castigam. Australian Open e urmatorul, dar pana atunci mai sunt destule turnee pe care vrem sa le castigam. Am o vitrina unde tin trofeele cele mai importante, acum vreau sa mai adaug cateva. Trofeul de la US Open l-am lasat acolo pentru a fi gravat si probabil ca ni-l vor trimite prin luna noiembrie", a spus Tecau, inaintea plecarii spre Viena pentru meciul de Cupa Davis cu Austria, citat de Agerpres.

Nu va juca in proba de simplu

"As fi departe de castigarea unui turneu de Grand Slam la simplu. Nu ma apuc de jucat simplu, sunt fericit si multumit de cum evolueaza lucrurile la dublu. Imi face placere sa joc dublu. Sa ma intorc acum si sa joc simplu mi-ar fi foarte greu" - Horia Tecau.

Despre Simona Halep

"Fiecare Grand Slam care urmeaza il poate castiga. Simona e foarte aproape de locul 1 mondial, are o forma constanta si cu fiecare finala jucata are mai multa experienta. Am incredere ca va veni un titlu de Grand Slam si pentru ea" - Horia Tecau.

Despre meciul cu Austria, din Cupa Davis

"Este o provocare pentru noi pentru ca avem o echipa tanara. Vrem sa fim aproape de aceasta noua generatie, prin sfaturi, prin antrenamente. Va fi o provocare si pentru mine sa fiu mai mult antrenor decat jucator saptamana asta. Va fi placut, nivelul colegilor este bun si le lipseste foarte putin ca sa faca urmatorul pas. Sper sa-i pot ajuta. Pentru mine peste cativa ani va urma o cariera de antrenor, asa ca aceasta experienta ma va ajuta si pe mine" - Horia Tecau.

O victorie cu Austria: O mare surpriza

"Nu ar fi o minune sa castigam acolo, ar fi insa o mare, mare surpriza. Austriecii vin cu cea mai buna echipa, am vorbit cu Thiem la New York si mi-a spus ca joaca. Se joaca si pe zgura, suprafata care ii place, asa ca va fi un meci extrem de dificil pentru noi. Va fi insa meci fara presiune, scopul va fi construirea unei noi echipe", a conchis Horia Tecau.

Meciul Romania vs Austria, din turul I al barajului pentru mentinerea in Grupa I valorica a zonei Europa/Africa a Cupei Davis, va avea loc in perioada 15-17 septembrie, la Wels, pe zgura.

  • Pe langa cele doua titluri (Wimbledon 2015 si US Open 2017), Horia Tecau a mai disputat trei finale de Grand Slam alaturi insa de Robert Lindstedt - toate pierdute (Wimbledon 2010, 2011 si 2012).
  • Tecau a castigat 16 turnee alaturi de Rojer incepand din 2014 si pana astazi. In acest an, cei doi s-au impus la Dubai, Geneva, Winston-Salem si US Open.
  • Horia Tecau este al doilea jucator din Romania care obtine titlul la dublu la US Open, dupa Ilie Nastase - Nasty a cucerit trofeul alaturi de Jimmy Connors, in 1975. Nastase a castigat US Open-ul si la simplu: in 1972.
  • De-a lungul carierei, Horia a castigat 33 de turnee (16 alaturi de Rojer) si a pierdut 18 finale.