Rafael Nadal si-a trecut in palmares al treilea titlu de la US Open (dupa cele din 2010 si 2013), ibericul trecand in finala de Kevin Anderson (Africa de Sud - cap de serie numarul 28). Rafa a ajuns la cota 16 turnee de Grand Slam castigate. "Nu ma gandesc la recordul lui Federer (n.r. 19). Inca am pasiune si dragoste pentru acest sport", a precizat liderul ierarhiei ATP.

Rafael Nadal, castigator la US OpenFoto: usopen.org

Ce spune Rafa

"Chiar nu ma gandesc prea mult la lucrurile astea (n.r. la recordul de Grand Slam-uri al lui Federer). Eu imi vad de drumul meu, el de al lui (n.r. Roger Federer). Sunt foarte fericit de toate lucrurile acestea care mi se intampla, sa castig din nou acest titlu. Inca am pasiunea si dragostea pentru acest sport. Vreau sa concurez in continuare si simt inca emotii de fiecare data cand intru pe teren. Cat timp aceste lucruri mi se intampla, voi fi aici. Felicitari lui Roger pentru sezonul lui extraordinar, dar si mie, pentru ca si eu am un sezon bun. Sa vedem ce se va intampla" - Rafael Nadal, citat de Reuters.

"Era dificil sa-ti imaginezi in urma cu opt sau noua luni ca Roger si cu mine vom castiga patru turnee de Grand Slam in acest an. Ii multumesc vietii pentru aceasta oportunitate. Rivalitatea noastra este importanta pentru sportul nostru, din cauza diferentei noastre de caracter si de stil"- Rafael Nadal.

"Sunt foarte fericit de ceea ce am reusit. Am castigat Open-ul Statelor Unite. Sa ma compar cu Roger nu este o motivatie. Important este ca am castigat. Conteaza mai putin daca voi castiga unul, doua sau 24 in plus. Nu vad viata sau cariera mea comparandu-ma cu altii. In viata exista mereu cineva care va avea mai multi bani decat tine.

Era dificil sa-ti imaginezi in urma cu opt sau noua luni ca Roger si cu mine vom castiga patru turnee de Grand Slam in acest an. Ii multumesc vietii pentru aceasta oportunitate. Rivalitatea noastra este importanta pentru sportul nostru, din cauza diferentei noastre de caracter si de stil, insa rivalitatea mea cu Novak Djokovic este de asemenea importanta", a conchis Nadal.

In varsta de 31 de ani, Nadal l-a invins in trei seturi, scor 6-3, 6-3, 6-4, pe Kevin Anderson, reusind astfel sa castige US Open-ul din 2017.

Roger Federer si Rafael Nadal si-au impartit titlurile de Grand Slam in acest an: elvetianul s-a impus la Australian Open si Wimbledon, iar spaniolul la Roland Garros si US Open.

Grand Slam, clasamentul titlurilor:

1 Roger Federer 19

2 Rafael Nadal 16

3 Pete Sampras 14

4 Roy Emerson, Novak Djokovic 12 etc.

Rezumatul partidei Rafael Nadal vs Kevin Anderson: