Sloane Stephens, locul 83 WTA, a declarat ca, in urma cu opt luni, cand a suferit o interventie chirurgicala la picior, vedea ca imposibila castigarea US Open. "Este incredibil. M-am operat in 23 ianuarie. Daca mi-ar fi spus cineva atunci ca o sa castig US Open as fi raspuns ca este imposibil. Acest drum a fost extraordinar si nu l-as schimba pentru nimic in lume. I-am spus lui Maddie (Keys - n.red.) ca ar trebuie sa ma retrag acum. Nu o sa fie niciodata mai bine ca acum", a declarat Stephens, potrivit News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ea spune ca nu stia inainte de turneu cati bani poate castiga dupa un asemenea succes. "Nu stiam ca sunt atat de multi bani. Dar zilele trecute am vazut o informatie care curgea pe un ecran si aproape am lesinat cand am citit ca semifinalele sunt 900.000 de dolari", a precizat ea.

La randul sau, Keys s-a aratat dezamagita de infrangerea suferita: "Sloane este una dintre favoritele mele. Sa joc impotriva ei a fost ceva special. Nu am jucat cel mai bun tenis astazi si a fost dezamagitor. Dar daca trebuia sa pierd azi impotriva cuiva, ma bucur ca a fost ea".

Jucatoarea americana de tenis Sloane Stephens, locul 83 WTA, a castigat in premiera US Open, ultimul Grand Slam al anului, dupa ce a invins-o, in finala, sambata, cu scorul de 6-3, 6-0, pe compatrioata ei Madison Keys, locul 16 WTA si cap de serie numarul 15, intr-un meci care a durat 61 de minute.

Sloane Stephens, considerata o mare speranta a tenisului american, care a ajuns aproape de Top 10 WTA la varsta de 20 de ani, a suferit o fractura de stres la piciorul stang, ce a scos-o din competitii 11 luni. Ea a renuntat la turnee dupa JO de la Rio si a incercat sa revina anul acesta, la Australian Open. Insa durerile de la picior nu i-au permis, situatia ei devenind chiar mai grava. Astfel, Stephens a fost supusa unei interventii chirurgicale pe 23 ianuarie si si-a amanat revenirea.