​Kevin Anderson (favorit 28) s-a calificat in prima finala de Grand Slam din cariera, dupa ce a trecut in patru seturi, scor 4-6, 7-5, 6-3, 6-4, de Pablo Carreno Busta. In ultimul act de la Flushing Meadows, jucatorul din Africa de Sud il va intalni pe Rafael Nadal, cap de serie numarul unu.

Rafael Nadal la US OpenFoto: usopen.org

Dupa ce a pierdut primul set al confruntarii cu Pablo Carreno (6-4), Anderson si-a impus stilul de joc: a servit puternic si precis, a deschis bine terenul cu forehandul si a facut multe puncte castigatoare cu backhandul.

Conform cursului jocului, Kevin a castigat urmatoarele trei seturi, 7-5, 6-3, 6-4, reusind astfel sa bifeze cel mai important rezultat al carierei: calificarea intr-o finala de Grand Slam (semifinala a durat doua ore si 55 de minute).

Dupa ce l-a eliminat in sferturi pe Roger Federer, Juan Martin del Potro a dat senzatia ca il poate "rapune" si pe Rafael Nadal. Argentinianul a jucat bine in primul set, a fost jucatorul mai bun si s-a impus cu 6-4.

A urmat insa o adevarata avalansa de lovituri din partea lui Nadal, ibericul avand o serie impresionanta care i-a adus al doilea set cu 6-0 (dupa 27 de minute).

Nadal a mentinut ritmul ridicat, iar Delpo a mai castigat doar cinci game-uri in urmatoarele doua seturi: 6-3, 6-2. Liderul mondial ajunge in finala de la US Open, competitie pe care a mai castigat-o in 2010 si 2013. Meciul cu Del Potro a durat doua ore si 30 de minute.

Finala de pe tabloul de simplu va avea loc duminica seara si va fi in direct pe Eurosport.

Rezumatul partidei Nadal vs Del Potro:

Rezumatul partidei Anderson vs Carreno Busta: