Perechea romano-americana Horia Tecau/CoCo Vandeweghe a ratat calificarea in finala probei de dublu mixt la turneul de tenis US Open, ultimul de Mare Slem al anului, dupa ce a fost invinsa de cuplul Martina Hingis (Elvetia)/Jamie Murray (Marea Britanie), cu 6-4, 7-6 (8), vineri, in penultimul act, jucat la arenele Flushing Meadows din New York, relateaza Agerpres.

Principalii favoriti s-au impus intr-o ora si 30 de minute, dupa ce Tecau si partenera sa au irosit trei mingi de set in tiebreak.

In primul set, Hingis si Murray au reusit break-ul in ghemul al treilea (2-1), iar apoi au reusit sa isi pastreze avantajul creat pana la finalul actului inaugural. In setul al doilea, Tecau si Vandeweghe au jucat mai bine si au condus ostilitatile, dar si-au pierdut din nou serviciul, la 3-3, insa l-au recuperat imediat, setul ajungand in cele din urma in tiebreak. Cuplul romano-american a condus cu 2-0, 3-1, 4-2, 5-3, 6-4 si 7-6, dar in cele din urma a cedat cu 8-10.

Tecau si Vandeweghe au reusit sa faca mai multe puncte decat adversarii si sa aiba procentaje mai bune la ambele servicii, insa au transformat doar una dintre cele 13 mingi de break create, spre deosebire de adversari (2/4).

Pentru evolutia lor, Tecau si Vandeweghe s-au ales cu 30.000 de dolari.

La editia de anul trecut, Coco Vandeweghe a jucat finala de dublu mixt la US Open alaturi de compatriotul sau Rajeev Ram.

Tot anul trecut, Tecau si Vandeweghe au pierdut finala de dublu mixt la Australian Open. Horia are un titlu de Mare Slem la dublu mixt, cucerit in 2012 la Australian Open, alaturi de alta americanca, Bethanie Mattek-Sands, si o finala, de asemenea, la Melbourne, jucata alaturi de indianca Sania Mirza.

Tot vineri, la US Open, Horia Tecau si olandezul Jean-Julien Rojer au castigat titlul in proba masculina de dublu, dupa ce au invins cuplul spaniol Feliciano Lopez/Marc Lopez, cu 6-4, 6-3.