Eliminarea suferita de Venus Williams in semifinalele de la US Open i-a asigurat Simonei Halep prezenta pe locul doi in clasamentul WTA si dupa incheierea ultimului Grand Slam al anului. Conform clasamentului live, Halep nu mai poate pierde pozitia a doua, iar luni se va afla la numai 65 de puncte in urma noului lider, Garbine Muguruza.

Simona HalepFoto: usopen.org

Halep a parasit Grand Slam-ul de la New York prematur, fiind invinsa in runda inaugurala de Maria Sharapova. Cu toate acestea, jucatoarea noastra nu va pierde niciun loc in clasamentul WTA, urmand sa se afle pe locul doi si incepand de saptamana viitoare (clasamentul WTA va fi dat publicitatii in cursul zilei de luni).

Inainte de startul competitiei de la Flushing Meadows, nu mai putin de opt jucatoare aveau sanse matematice sa se afle pe locul intai la finalul ultimului Grand Slam al anului.

Lozul cel mare a fost tras de Garbine Muguruza, jucatoarea din Spania urmand sa se afle, de luni, in premiera pe locul intai in lume.

Alte schimbari de la varful ierarhiei WTA: Angelique Kerber, fost lider mondial, va parasi TOP 10, urmand sa se gaseasca de saptamana viitoare pe pozitia a 14-a, Karolina Pliskova va cobori pe 4 (de pe unu), iar Jelena Ostapenko (ultima castigatoare de la Roland Garros) va patrunde pentru prima data in TOP 10 (pe pozitia a zecea).