Turneul de la US Open si-a aflat numele primilor doi semifinalisti, Pablo Carreno Busta (Spania - cap de serie numarul 12) si Kevin Anderson (Africa de Sud - favorit numarul 28) urmand sa se dueleze pentru un loc in marea finala de la Flushing Meadows.

Kevin Anderson, in semifinale la US OpenFoto: usopen.org

Duelul "uriasilor" i-a revenit pana la urma lui Anderson. Sud africanul s-a impus in patru seturi, dupa un meci care a avut nevoie de trei tie-break-uri. Disputa de pe "Arthur Ashe" s-a intins mult in noaptea americana, incheindu-se la trei ore si 26 de minute de la primul punct jucat.

A fost 7-6(5), 6-7(9), 6-3, 7-6(7) pentru Kevin, jucator care bifeaza cea mai buna performanta de pana acum a carierei: calificarea in semifinalele unui turneu de Grand Slam.

Si pentru Carreno Busta acesta este cel mai bun rezultat al carierei.

Toata suflarea din tenis asteapta un noul "FEDAL" in cea de-a doua semifinala de la US Open, insa pana acolo Rafael Nadal si Roger Federer trebuie sa-si castige disputele din sferturi. Ibericul il va intalni pe marea surpriza a competitiei - Andrey Rublev, in timp ce elvetianul va avea de jucat o reeditare a finalei US Open din 2009 cu Juan Martin del Potro.

Ultimele doua sferturi de pe tabloul masculin de simplu se vor disputa in noaptea de marti spre miercuri, urmand sa fie in direct pe Eurosport.

US Open, sferturi masculin:

28-Kevin Anderson - 17-Sam Querrey 7-6(5) 6-7(9) 6-3 7-6(7)

12-Pablo Carreno - 29-Diego Schwartzman 6-4 6-4 6-2

Celelalte dueluri din sferturi:

Rafael Nadal (1) vs Andrey Rublev

Roger Federer (3) vs Juan Martin del Potro (24).