Capitanul nejucator al echipei Romaniei, Andrei Pavel, i-a nominalizat pe Dragos Dima (568 ATP la simplu), Nicolae Frunza (590 ATP la simplu), Bogdan Borza (811 ATP la simplu) si Horia Tecau (27 ATP la dublu) pentru intalnirea cu Austria, informeaza News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Alaturi de echipa Romaniei va merge, in Austria, si tanarul de nici 16 ani, Filip Cristian Jianu, unul dintre cei mai valorosi juniori romani, insa vor lipsi Marius Copil, locul 87 ATP, Adrian Ungur, locul 423 ATP, si Florin Mergea, locul 50 ATP la dublu.

Copil, jucatorul roman cel mai bine clasat, a anuntat, marti, ca nu se va alatura echipei Romaniei de Cupa Davis, pentru a participa la turnee ATP.

"Cu parere de rau va anunt ca am ales sa nu fac parte din echipa de Cupa Davis a Romaniei pentru meciul cu Austria. Mi-as fi dorit foarte mult sa joc, insa am fost pus in fata unei decizii foarte grele: top 100 ATP vs o saptamana de Cupa Davis pe alta suprafata. Mai am multe puncte de aparat, iar obiectivul meu este de a termina anul cat mai sus in clasamentul ATP", a precizat Copil.

Romania intalneste Austria, in deplasare, intre 15 si 17 septembrie, in primul tur al play-off-ului Grupei I, Zona Europa/Africa (baraj de mentinere in Grupa I).