Duelul dintre Simona Halep si Maria Sharapova, din prima runda a turneului US Open, a starnit multe reactii in presa internationala. Jurnalistii britanici remarca "revenirea dramatica" a rusoaicei la un Grand Slam, cu o victorie impotriva numarului doi mondial. In presa din Franta, evolutia Mariei a fost descrisa astfel: "Sharapova s-a intors. Este aceeasi. Acelasi ritual, acelasi tipat, aceeasi agresivitate si aceeasi dorinta feroce de a nu pierde nimic".

Sharapova si HalepFoto: usopen.org

"A fost doar un meci din primul tur, dar a fost intens. Sharapova, castigatoare a cinci turnee de Grand Slam si care a primit un wild-card, juca impotriva Simonei Halep, numarul 2 mondial, aflata in cautarea unui prim titlu major si a unui potential loc 1. In fata unei multimi doritoare sa urmareasca acest meci, fosta campioana a invins-o pe aspiranta. Rusoaica s-a impus cu scorul de 6-4, 4-6, 6-3, intr-un meci electrizant, un adevarat thriller, care ar putea s-o transforme dintr-o curiozitate in favorita", a scris New York Times, potrivit News.ro.

BBC subliniaza ca Maria Sharapova a avut o revenire dramatica la un Grand Slam, dupa ce a trecut de numarul doi mondial, Simona Halep, la US Open. "Meciul a fost exceptional, dar ambele jucatoare au depus un efort extraordinar", a notat sursa citata.

"Sharapova s-a intors. Este aceeasi. Acelasi ritual, acelasi tipat, aceeasi agresivitate si aceeasi dorinta feroce de a nu pierde nimic. A lovit puternic si a invins-o pe Halep in al zecelea meci disputat in acest sezon, dupa 15 luni de suspendare", a notat L'Equipe.

"Maria Sharapova s-a intors imbracata in negru: intr-o rochie cu cristale care amintea de rochia lui Audrey Hepburn in Mic Dejun la Tiffany, unul dintre filmele preferate ale rusoaicei. Iar diva s-a impus in fata puternicei Simona Halep, locul 2 in lume, pentru a saptea oara consecutiv", scrie The Guardian.

Simona Halep, locul 2 WTA si cap de serie numarul 2, a fost invinsa, marti, cu scorul de 6-4, 4-6, 6-3, de rusoaica Maria Sarapova, locul 146 WTA, fosta numarul 1 mondial, beneficiara a unui wild card, in primul tur al US Open, ultimul Grand Slam al anului.

Sharapova conduce acum cu 7-0 in confruntarile cu Simona Halep. Jucatoarea nascuta la Constanta a pierdut si doua finale in fata Mariei Sharapova, la Roland Garros si la Madrid, ambele in 2014.

Simona Halep vs Maria Sharapova, meciuri directe:

2017, US Open, turul I: Maria Sharapova - Simona Halep 6-4, 4-6, 6-3

2015, Turneul Campioanelor, Singapore: Maria Sharapova - Simona Halep 6-4 6-4

2014, Cincinnati, sferturi: Maria Sharapova - Simona Halep 3-6 6-4 6-4

2014, Roland Garros, finala: Maria Sharapova - Simona Halep 6-4, 6-7, 6-4

2014, Madrid, finala: Maria Sharapova - Simona Halep 1-6, 6-2, 6-3

2012, Beijing, primul tur: Maria Sharapova - Simona Halep 7-5, 7-5

2012, Indian Wells, turul trei: Maria Sharapova - Simona Halep 6-3, 6-4.

La editia trecuta a US Open, Simona Halep a ajuns pana in sferturi, cand a fost eliminata de Serena Williams, cu 6-2, 4-6, 6-3. Cea mai buna performanta a jucatoarei romane la US Open este calificarea in semfiale, in 2015.

Citeste si:

US Open: Simona Halep vs Maria Sharapova 4-6, 6-4, 3-6/ Victoria curajului - Halep, eliminata in runda inaugurala

Simona Halep, dupa infrangerea cu Sharapova: "Sunt trista ca am pierdut, dar cred am dat tot ce am putut"

Sharapova, multumita de evolutia sa din meciul cu Halep: "Faptul ca am reusit sa revin, sa joc astfel, sa inving numarul 2 mondial in primul tur la US Open este extraordinar"