Jucatoarea de tenis Kimiko Date va disputa ultimul ei turneu la Japan Open de la Tokyo (11-17 septembrie), cu aproape trei saptamani inainte de a implini varsta de 47 de ani (28 septembrie), scrie News.ro. Sportiva japoneza a decis sa puna atunci capat cariereri sale, in urma accidentarii suferite la genunchi.

HotNews.roFoto: Hotnews

Kimiko Date a castigat de patru ori turneul de la Tokyo. Primul sau titlu la acest turneu dateaza din 1992, an in care s-a nascut actuala detinatoare a trofeului, jucatoarea americana Christina McHale.

"Am fost determinata sa continui pana in zua in care nu voi mai putea ignora . Am supravietuit unei dureroase interventi chirircicale la genunchi, am trecut recuperarea aspra si antrenamentele dificile pentru a fi in forma sa joc intr-un turneu, ceea ce consider a fi o mare realizare. Totusi, cand compar nivelul meu de joc cu cel dinainte de accidentare, realizez faptul ca este o distanta greu de umplut", a spus japoneza, potrivit Reuters.

Date, fosta numarul 4 mondial in 1995, s-a mai retras in 1996, dar a revenit in competitii dupa 12 ani. Ea are in palmares 8 tiluri WTA, ultimul fiind castigat in 2009, la Seul, la varsta de 39 de ani fara o zi. Ea este a doua cea mai in varsta jucatoare care castiga un titlu WTA, dupa Billie Jean King, care s-a impus la Birmingham in 1983, cand avea 39 de ani si sapte luni.

Date a ajuns in semifinale la trei Grand Slam-uri si in sferturi la al patrulea, US Open.

Dupa ultima accidentare, Kimiko Date nu a mai jucat 16 luni, pana in mai anul acesta. Ea a primit un wild card pentru Japan Open.