Simona Halep, locul 2 WTA si cap de serie numarul 2, o va intalni, marti, nu inainte de ora 2.00, pe rusoaica Maria Sarapova, locul 147 WTA, fosta numarul 1 mondial, beneficiara a unui wild card, in primul tur la US Open, ultimul Grand Slam al anului, scrie News.ro. Aceasta partida va deschide sesiunea de seara pe Arthur Ashe Stadium, arena principala de la Flushing Meadows.

Sharapova vs HalepFoto: wtatennis.com

Jucatoarea rusa a revenit in competitii in aprilie, dupa 15 luni de suspendare pentru ca a folosit o substanta interzisa, meldonium.

Halep nu a invins-o niciodata pe Sarapova, in sase partide jucate pana acum. Ultima oara, ele s-au intalnit la Turneul Campioanelor din 2015, cand rusoaica a castigat cu 6-4, 6-4. Halep a pierdut si doua finale in fata Mariei Sarapova, la Roland Garros si la Madrid, ambele in 2014.

Tot in prima zi a US Open si tot in turul I vor juca Mihaela Buzarnescu, locul 133 WTA, cu daneza Carline Wozniacki,locul 5 WTA si cap de serie numarul 5, Irina Begu, locul 58 WTA, cu sportiva ucraineana Katerina Kozlova, locul 115 WTA, si Marius Copil, locul 88 ATP, cu francezul Jo-Wilfried Tsonga, locul 12 ATP si cap de serie numarul 8.