Fosta jucatoare de tenis Chris Evert a declarat ca ii place cum evolueaza Simona Halep, dar crede ca romanca nu are nicio sansa sa castige un Grand Slam daca nu va da dovada de spirit de luptatoare, scrie News.ro.

Simona HalepFoto: wsopen.com

"Simona a fost un pic dezamagitoare vara aceasta. Pana nu-si recupereaza spiritul de luptatoare nu o sa castige un Grand Slam. Imi place jocul ei, dar atitudinea sa trebuie sa se imbunatateasca", a declarat Evert, la ESPN, informeaza washingtonpost.com

Simona Halep, locul 2 WTA si cap de serie numarul 2, o va intalni pe rusoaica Maria Sharapova, locul 147 WTA, fosta numarul 1 modial, beneficiara a unui wild card, in primul tur la US Open, ultimul Grand Slam al anului.

Jucatoarea rusa a revenit in competitii in aprilie, dupa 15 luni de suspendare pentru ca a folosit o substanta interzisa, meldonium.

Halep a disputat doua finale de Grand Slam (ambele au fost pierdute la Roland Garros). In 2014 a fost invinsa de Maria Sharapova, iar in 2017 de Jelena Ostapenko.

Halep are 15 titluri castigate in circuitul WTA, cele mai importante victorii de pana acum fiind cele de la Indian Wells si Madrid (in doua randuri).

Simona Halep a castigat 15 turnee: Madrid (Premier Mandatory - 2017), Montreal (Premier 5), Bucuresti (WTA) Madrid (Premier Mandatory), toate trei in 2016, Shenzhen (WTA), Dubai (Premier 5), Indian Wells (Premier Mandatory), toate trei in 2015, Doha (Premier 5), Bucuresti (WTA), ambele in 2014, Nurnberg (WTA), 's-Hertogenbosch (WTA), Budapesta (WTA), New Haven (Premier), Moscova (Premier) si Sofia (turneul "mic" al campioanelor), toate cele sase in 2013.

Simona a mai jucat zece finale: la Cincinnati (Premier 5), Roma (Premier 5), in 2017, Toronto, Rogers Cup (ambele de categorie Premier 5), in 2015, WTA Finals - Singapore (Turneul Campioanelor), Roland Garros (Grand Slam), Madrid (Premier Mandatory), toate trei in 2014, Bruxelles (Premier), in 2012 si Fes (WTA), in 2011 si 2010.