Milos Raonic, locul 11 in ierarhia ATP, a anuntat ca nu va participa la US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului, din cauza unei accidentari la incheietura mainii stangi. Canadianul isi trece numele pe o lista selecta a absentilor, din care mai fac parte: Stanislas Wawrinka, Novak Djokovic si Kei Nishikori. US Open-ul din 2017 va debuta pe 28 august.

Milos RaonicFoto: australianopen.com

"Sunt devastat, insa nu am alta solutie. Sper sa revin pe teren in saptamanile care urmeaza, pentru a putea incheia anul 2017 in cel mai bun mod", a precizat Raonic pe contul personal de Facebook.

In varsta de 26 de ani, Milos nu a avut parte de un an grozav, accidentarile scotandu-l de multe ori din ritm. Canadianul a atins faza sferturilor la Australian Open (invins de Rafael Nadal) si la Wimbledon (depasit de Roger Federer).

US Open-ul va debuta pe 28 august, iar finala masculina de pe tabloul de simplu va avea loc in data de 10 septembrie. In Romania, competitia va fi in direct la Eurosport, iar cele mai importante dispute vor fi LiveText pe HotNews.ro.

Turneul va fi dotat cu premii totale de 50,4 milioane dolari, din care invingatorii la simplu vor fi recompensati fiecare cu 3,7 milioane.