Simona Halep a jucat duminica una din cele mai scurte finale din cariera, jucatoarea noastra fiind invinsa dupa numai 56 de minute de joc. Garbine Muguruza a cedat doar un singur game (6-1, 6-0) si a castigat en-fanfare titlul de la Cincinnati. "M-am panicat, ritmul a fost un pic cam rapid, nu am putut sa gasesc solutii. Astazi, Muguruza a fost prea buna pentru mine", a spus Halep pentru Digisport.

Simona HalepFoto: wsopen.com

"Astazi a fost o zi foarte urata. Chiar daca am aratat ca am cedat, nu am cedat. Ritmul a fost un pic rapid si m-am panicat si nu prea am putut sa gasesc solutii. A fost foarte cald, dar a fost si pentru ea. Am cateva bataturi care ma deranjeaza, dar acestea sunt lucruri minore pentru o finala. Astazi a fost prea buna pentru mine.

Dupa aceasta finala nu raman cu prea multe lucruri. Dupa acest turneu raman cu un lucru foarte important. In primele meciuri nu am jucat foarte bine si totusi am castigat. Au fost doua meciuri foarte grele, dupa care am ajuns la un nivel foarte ridicat" - Simona Halep, in exclusivitate pentru Digi Sport.

  • Halep a fost pentru a treia oara in acest an la o victorie de locul unu mondial, dupa ce a ratat oportunitati similare in finala de la Roland Garros si in sferturile de finala de la Wimbledon.
  • Castigatoarea turneului de la Cincinnati va primi 522.450 de dolari si 900 de puncte WTA, iar finalista 260.970 de dolari si 585 puncte WTA.
  • Simona Halep va ramane pe locul doi in ierarhia WTA, avand doar cinci puncte in urma Karolinei Pliskova.

L'Equipe: "Halep nu vrea sa fie numarul unu mondial"

"Am ajuns la concluzia ca Halep nu vrea sa devina numarul 1 mondial. Dupa ce a ratat finala de la Roland-Garros, sferturile de la Wimbledon, romanca a ratat si titlul la Cincinnati. Batuta clar de Garbine Muguruza (6-1, 6-0 in 57 minute), Halep va trebui sa astepte inca putin pentru a o detrona pe Karolina Pliskova. Asta in cazul in care spaniola nu va trece inaintea ei. Ce se poate spune despre meciul Simonei sau mai bine ce se poate spune despre non-meciul lui Halep? Romanca, pierduta pe teren, si-a multiplicat greselie directe, iar spaniola s-a distrat, reusind al doilea titlu al sezonului (n.r. - dupa Wimbledon). Muguruza nu a fortat si nici nu a lovit prea tare. Are acum o saptamana pentru a se pregati pentru ultimul Grand Slam al sezonului"- L'Equipe, conform News.ro.