Surprizele continua la primul Mare Slem al anului. Dupa o prima zi linistita in care au parasit competitia doar Andy Murray si Carlos Moya, dintre favoriti, a doua zi la turneului de la Melbourne a adus eliminarea a sapte capi de serie.

Cel mai mare nume care a iesit din concurs pe tabloul feminin este frantuzoaica Marion Bartoli, favorita 10 si finalista la Wimbledon in 2007. Bartoli a fost eliminata de suedeza Sofia Arvidsson cu 6-3 in decisiv. Dintre capii de serie ai concursului feminin, au mai pierdut marti, in turul intai, Dinara Safina (Rusia, favorita 16), Agnes Szavay (Ungaria, favorita 20) si Lucie Safarova (Cehia, favorita 22)

Pe tabloul masculin, cea mai importanta pierdere a zilei de marti a fost eliminarea croatului Ivan Ljubicic, al 17-lea favorit, care a fost invins in patru seturi de Robin Hasse din Olanda. Au mai parasit concursul spaniolul Nicolas Almagro, al 27-lea cap de serie, si cehul Radek Stepanek, favorit 30.

Nici cele doua romance care au jucat marti nu au avut noroc, Monica Niculescu si Sorana Cirstea ratand calificarea in turul doi. Niculescu a pierdut cu 5-7, 6-1, 6-1, intalnirea cu Camille Pin (Franta), iar Sorana Cirstea a fost invinsa de Ana Ivanovic (Serbia, favorita 4) cu 7-5, 6-3. Cirstea a fost aproape de castigarea primului set, in care a condus cu 5-4 si a servit, dar Ivanovic si-a adjudecat apoi opt ghemuri la rand. La 5-0 pentru sarboaica in setul doi, romanca a castigat trei ghemuri consecutive, dar nu a mai putut intoarce soarta jocului.

Astfel, singura reprezentanta a Romaniei ramasa pe tabloul principal la Melbourne este Edina Gallovits care o va intalni miercuri, in runda secunda, pe Jelena Jankovic, a treia favorita a concursului feminin.