Semifinala de la Wimbledon va ramane cel mai important rezultat din cariera Magdalenei Rybarikova (cel putin pana acum), sportiva din Slovacia neavand nicio sansa in disputa cu Garbine Muguruza. Iberica va bifa a doua finala din cariera la Wimbledon, dupa victoria categorica reusita joi pe arena centrala: 6-1, 6-1, dupa doar 64 de minute...

Garbine Muguruza, la WimbledonFoto: wimbledon.com

Meciul dintre Garbine si Magdalena s-a terminat inainte de a incepe cu adevarat. Tabela de pe central a parut sa dea erori, atunci cand dupa doar 45 de minute afisa scorul de 6-1, 3-0 in favoarea Muguruzei...Partea de teren in care juca Magdalena a parut imensa, inclinata si cu ciment in loc de iarba, favorizand parca "pravalirea" Garbinei peste adversara.

Iberica si-a varsat impotriva adversarei toate frustrarile adunate la Roland Garros, competitie unde a fost eliminata in optimi cu ochii in lacrimi (era campioana en-titre) de Kristina Mladenovic, sportiva care a beneficiat de sprijinul unui public de FedCup si nu de Grand Slam.

Cu Serena in pauza (va naste in urmatoarele luni), Garbine si-a spus ca are o sansa importanta de a cuceri trofeul pe care l-a vazut de la mica distanta la finala din 2015.

Muguruza a servit cu "ura", nu i-a dat timp deloc de reactie adversarei, iar forehandul si backhandul au fost la cote atat de inalte incat Magdalena (desi a incercat tot ce a fost omeneste posibil) a inspirat compasiune in multe momente...

Statistica vorbeste din plin de superioritatea Garbinei, jucatoarea nascuta la Caracas (Venezuela) fiind conform cifrelor de "doua ori" cat adversara...

Povestea "Cenusaresei" Magdalena s-a incheiat in semifinale fara un "happy end", sub loviturile violente ale Garbinei. Va avea insa locul sau in istorie, dupa ce a avut un Wimbledon mult peste asteptari.

In finala, Garbine ar putea avea parte de inca un meci cu public de FedCup, daca Johanna Konta o va invinge pe Venus Williams in cealalta semifinala.