Pe 10 iunie (in ziua finalei de la Roland Garros), Simona Halep s-a aflat la o sigura victorie distanta de locul 1 WTA, iar la o luna de zile situatia se repeta. Miza cea mare era insa atunci titlul de Grand Slam, cel care, din pacate, a luat drumul Letoniei... Acum, de cealalta parte a fileului va fi Johanna Konta, "fiica" britanicilor, motiv numai bun de scos mandria de la naftalina. Meciul din sferturile de la Wimbledon va avea loc pe arena centrala, acolo unde si varul de pe tușa va tine cu Jo in disputa cu Simona. Meciul va fi in direct pe Eurosport si LiveText pe HotNews.ro.

Simona Halep si Johanna Konta, la ultima intalnire directaFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Site-ul WTA "tine minte" doar doua din cele trei meciuri ale Simonei cu Johanna. Ambele au fost insa "dureroase" pentru Halep, avand o istorie aparte. A treia disputa a avut loc in FedCup (Konta conduce cu 2-1 in meciurile directe).

Episodul I

Pe 30 septembrie 2015, la Wuhan, in faza optimilor, Halep si Konta s-au intalnit pentru prima data. A fost meciul in care Halep a condus cu 5-1 in decisiv, dar a parasit terenul invinsa, dupa ce a pierdut sase game-uri la rand...In acel moment, Jo se afla pe locul 66 WTA, iar in turneul asiatic a invins nume importante precum Andrea Petkovic sau Victoria Azarenka.

Aici ai mai multe detalii despre primul meci dintre Halep si Konta

WTA Wuhan: Simona Halep, eliminata in optimi de Johanna Konta, dupa ce a condus cu 5-1 in decisiv - Halucinant

Episodul II

Pe 29 martie 2017, la Miami, in faza sferturilor, Halep a dat peste aceeasi Konta. La 1-0 la seturi si 5-4 in favoarea ei, Simona a servit pentru a inchide meciul si pentru a se califica in semifinalele competitiei americane. Jo a revenit insa inca o data din "drumul" catre vestiare si a castigat un meci care parea in buzunarul Simonei. Mai jos ai mai multe detalii despre acel meci.

WTA Miami: Johanna Konta vs Simona Halep 3-6, 7-6(7), 6-2/ Final de drum - Halep, eliminata dupa ce a servit pentru castigarea partidei

Episodul III

In fine, pe 23 aprilie 2017, la Mamaia, Simona reusea prima victorie impotriva britanicei. In FedCup, Halep a castigat categoric, scor 6-1, 6-3, o partida pe care a dominat-o de la primul si pana la ultimul schimb. Aici ai mai multe detalii despre aceasta partida.

Weekendul a fost insa unul zbuciumat, cu un film de trista de amintire, in care Ilie Nastase si Johanna Konta si-au jucat rolurile "ireprosabil". Primul a stricat sarbatoarea tenisului, iar a doua a varsat "rauri" de lacrimi langa Marea Neagra. Mai multe detalii poti citi mai jos.

VIDEO Ziua in care Ilie Nastase a stricat sarbatoarea tenisului: Cum le-a injurat pe Johanna Konta si Anne Keothavong, dar si pe arbitrul principal al meciului cu Marea Britanie

Cu un asemenea istoric "in spate", la ce sa ne asteptam de la o noua confruntare intre Halep si Konta?

Ilie Nastase nu va mai fi prezent in tribune (fiind interzis accesul sau in complexul de la "All England Club" de catre organizatori), iar meciul ar trebui sa se joace numai pe teren (speram nu si in tribune).

Rezultate optimi:

2-Simona Halep - Victoria Azarenka 7-6(3) 6-2

6-Johanna Konta - 21-Caroline Garcia 7-6(3) 4-6 6-4

24-CoCo Vandeweghe - 5-Caroline Wozniacki 7-6(4) 6-4

10-Venus Williams - 27-Ana Konjuh 6-3 6-2

14-Garbine Muguruza Blanco - 1-Angelique Kerber 4-6 6-4 6-4

Magdalena Rybarikova - Petra Martic 6-4 2-6 6-3

13-Jelena Ostapenko - 4-Elina Svitolina 6-3 7-6(6)

7-Svetlana Kuznetsova - 9-Agnieszka Radwanska 6-2 6-4

Program sferturi:

14-Garbine Muguruza Blanco - 7-Svetlana Kuznetsova

Magdalena Rybarikova - 24-CoCo Vandeweghe

10-Venus Williams - 13-Jelena Ostapenko

6-Johanna Konta - 2-Simona Halep.