Simona Halep, locul 2 WTA si cap de serie numarul 2, va evolua, luni, impotriva sportivei Marina Erakovic din Noua Zeelanda, locul 129 WTA, venita din calificari, in primul tur al turneului de la Wimbledon, potrivit News.ro.

Simona HalepFoto: wtatennis.com

Aici poti vedea tabloul feminin de simplu.

Halep a mai jucat cu Erakovic in 2015, in turul I al US Open, cand jucatoarea de origine croata a abandonat cand romanca avea 6-2, 3-0 pe tabela.

In varsta de 29 de ani, Marina Erakovic, fosta numarul 39 mondial, a ajuns pe tabloul principal la Wimbledon dupa ce le-a invins pe elvetianca Amra Sadikovic, locul 221 WTA, cu 4-6, 6-3, 6-2, pe suedeza Rebecca Peterson, locul 172 WTA, cu 6-1, 7-5, si pe australianca Destanee Aiava, locul 170 WTA, cu 6-3, 6-2.

Cel mai bun rezultat al neo-zeelandezei la Wimbledon este calificarea in turul al treilea, in 2008, 2013 si 2016. Ea nu a trecut de turul al treilea la un Grand Slam.

Halep a fost sfertfinalista anul trecut la Wimbledon si semifinalista in 2014. In 2015, Simona Halep a parasit competitia in primul tur, fiind invinsa de Jana Cepelova.

Daca va trece in turul doi, Halep va juca impotriva invingatoarei partidei dintre Beatriz Haddad Maia (Brazilia), locul 96 WTA, si Laura Robson (Marea Britanie), pozitia 188 in clasamentul mondial. In turul trei, Simona ar putea sa o intalneasca pe castigatoarea dintre Carla Suarez-Navarro (Spania) si Eugenie Bouchard (Canada)

In cazul in care favoritele se impun, Halep o va intalni pe Elena Vesnina (Rusia) in optimi, pe castigatoarea dintre Johanna Konta (Marea Britanie) si Petra Kvitova (Cehia) in sferturi de finala si pe invingatoarea dintre Dominika Cibulkova (Slovacia) si Elina Svitolina (Ucraina) in semifinale.

Adversarele sportivelor din Romania:

Simona Halep (2 WTA) - Marina Erakovic (Noua Zeelanda, 129 WTA)

Monica Niculescu (51 WTA) - Magdalena Rybarikova (Slovacia, 85 WTA)

Sorana Cirstea (62 WTA) - Kiki Bertens (Olanda, 24 WTA)

Irina-Camelia Begu (69 WTA) - Naomi Broady (Marea Britanie, 108 WTA)

Ana Bogdan (114 WTA) - Ying-Ying Duan (China, 64 WTA).

Cu cine vor juca favoritele:

Kerber - Falconi

Halep - Erakovic

Ka Pliskova - Rodina

Svitolina v Barty

Wozniacki - Babos

Konta - Hsieh

Kuznetsova - Jabeur

Cibulkova - Petkovic

Radwanska - Jankovic

Venus Williams - Mertens

Kvitova - Larsson

Mladenovic - Parmentier

Ostapenko - Sasnovich

Muguruza - Alexandrova

Vesnina - Blinkova

Pavlyuchenkova - Rodionova

Keys - Hibino

Sevastova - Putintseva

Bacsinszky - Puig

Gavrilova - Martic

Garcia - Cepelova

Strycova - Cepede

Bertens - Cirstea

Vandeweghe - Barthel

Suarez Navarro - Bouchard etc.

Si Marius Copil, locul 85 ATP, si-a aflat adversarul din turul I, acesta fiind germanul de 27 de ani Peter Gojowczyk, locul 140 ATP, venit din calificari si prezent in premiera pe tabloul principal la Wimbledon.

Mirza Basici din Bosnia-Hertegovina, locul 163 ATP, sarbul Nikola Milojevici, locul 177 ATP, si slovacul Lukas Lacko, locul 103 ATP, au fost jucatorii eliminati in calificari de adversarul lui Copil.

Aici poti vedea tabloul masculin de simplu.