Meciul dintre Simona Halep, locul 2 WTA si cap de serie numarul doi, si Tsvetana Pironkova (Bulgaria, locul 149 mondial), prezenta pe tabloul principal ca lucky loser, din cadrul optimilor de finala ale turneului de categorie Premier de la Eastbourne, se va relua joi. Partida s-a intrerupt in setul doi, la scorul de 7-6 (6), 2-1, 40-30 in favoarea bulgaroaicei, din cauza vremii nefavorabile.

Simona HalepFoto: internazionalibnlditalia.com

Meciul dintre cele doua jucatoare va fi al doilea de pe Terenul 4, dupa confruntarea dintre Richard Gasquet (Franta) si Kevin Anderson (Africa de Sud), care este programata la ora 12:30 (ora Romaniei).

Simona Halep a pierdut incredibil primul act, dupa ce a ratat nu mai putin de sapte mingi de set: cinci la scorul de 5-4 si doua in tie-break, unde a avut 6-4, apoi 6-5.

Daca Simona va reusi sa intoarca scorul, va disputa tot joi partida din sferturi, faza in care o va intalni pe invingatoarea dintre daneza Caroline Wozniacki, cap de serie numarul 6, si rusoaica Elena Vesnina, favorita 12.

UPDATE 20:35 Organizatorii au anuntat ca meciurile de astazi nu se vor mai disputa si se vor relua joi.

UPDATE 20:00 Ploua in continuare la Eastbourne, iar prelatele sunt trase pe toate terenurile.

Setul II

Debut perfect pentru Pironkova in setul secund. Jucatoarea din Bulgaria reuseste sa castige un game alb pe serviciul Simonei. Halep face rebreak-ul la a patra sansa si egaleaza scorul: 1-1. Simona salveaza o minge de break a bulgaroaicei, dar a cedeaza in cele din urma game-ul. Este 2-1 pentru Tsvetana Pironkova.

Pironkova conduce cu 40-30 in game-ul al patrulea din setul secund. Meciul este intrerupt din cauza ploii, iar jucatoarele merg la vestiare.

Setul I

Meciul a inceput cu Tsvetana Pironkova la serviciu. Bulgaroaica se impune fara emotii pe propriul serviciu, cedandu-i un singur punct jucatoarei noastre. Halep serveste bine si egaleaza situatia pe tabela. Romanca preia initiativa si castiga la zero urmatoarele doua game-uri. Este 3-1 pentru numarul 2 WTA. Bulgaroaica raspunde si ea in acelasi mod, cu un game alb, si se apropie la 3-2. Este randul jucatoarei noastre sa isi faca serviciul la zero.

Ritmul jocului este unul foarte rapid, continua seria game-urilor albe - al doilea pentru bulgaroaica. Este 4-3 pentru Halep, care are avantajul break-ului. Simona continua jocul consistent pe propriul serviciu si se afla la un game distanta de castigarea primului set. Pironkova a condus cu 40-0, Halep a reusit sa revina la 40-30, dar game-ul i-a revenit in cele din urma jucatoarei din Bulgaria.

Se complica situatia pentru jucatoarea nostra. Pironkova a revenit de la 0-40, a salvat cinci mingi de set si a fructificat prima minge de break din acest set pentru a restabili egalitatea. Bulgaroaica preia conducerea, este 6-5. Game alb reusit de Halep, care trimite setul in tie-break. Simona a avut doua mingi de set in tie-break, dar Pironkova a revenit de fiecare data si a castigat cu 8-6 tie-break-ul, pe serviciul romancei. Simona a condus cu 2-0, 5-3 si 6-4 in tie-break. Setul s-a intins pe durata a 45 de minute.

Atat pentru Halep, cat si pentru Pironkova va fi al doilea meci de astazi. Ploaia a dat peste cap programul zilei de marti, astfel ca jucatoarele au fost nevoite sa dispute miercuri cate doua partide.

Halep si Pironkova s-au mai confruntat o singura data, in 2015, in optimi la Dubai, Simona castigand cu 6-4, 6-3.

In turul doi, Tsvetana Pironkova a invins-o pe Monica Niculescu (51 WTA), scor 6-0, 6-4, dupa o ora si doua minute de joc.

Turul II, rezultate inregistrate miercuri:

6-Caroline Wozniacki - Naomi Osaka 6-2 7-6(5)

Peng Shuai - 15-Timea Bacsinszky 7-6(7) 2-6 6-4

5-Johanna Konta - Sorana Cirstea 6-2 6-2

Barbora Strycova - 11-Garbine Muguruza Blanco 6-1 6-0

9-Kristina Mladenovic - Zhang Shuai 6-0 6-4

1-Angelique Kerber - Kristyna Pliskova 4-6 6-1 7-5

12-Elena Vesnina - Veronica Cepede Royg 6-3 6-3

7-Svetlana Kuznetsova - Mona Barthel 4-6 7-5 6-2

2-Simona Halep - Duan Yingying 3-6 6-3 6-2

Tsvetana Pironkova - Monica Niculescu 6-0 6-4.

"Aegon Tennis Eastbourne" se disputa in perioada 25 iunie - 1 iulie, pe iarba. Ultima castigatoare este Dominika Cibulkova. Competitia face parte din categoria "WTA Premier" si are premii totale in valoare de $753,900.