Tenismanul spaniol Rafael Nadal, care a castigat duminica a 10-a sa coroana la Roland Garros, a declarat forfait pentru turneul londonez pe iarba de la Queen's (19-25 iunie), pentru a se putea odihni in vederea turneului de Mare Slem de la Wimbledon, informeaza AFP, conform Agerpres.

Rafael Nadal, la Roland Garros 2017Foto: rolandgarros.com

"Sunt trist sa iau aceasta decizie deoarece ador Queen's, am castigat aici in 2008 si, de fiecare data cand am ajuns in finala la Wimbledon, a fost dupa ce am disputat turneul de la Queen's'', a explicat numarul 2 mondial intr-un comunicat publicat pe site-ul competitiei londoneze.

"Speram sa pot lua cateva zile de pauza inainte de a fi pregatit, insa la 31 de ani, dupa un sezon lung pe zgura si toate emotiile traite la Roland Garros, si dupa ce m-am consultat cu echipa si medicul meu, am decis sa-mi odihnesc corpul pentru a putea fi pregatit in vederea turneului de la Wimbledon", a adaugat jucatorul iberic.

Rafael Nadal a avut parte de un sezon plin pe zgura, cu succese la Barcelona, Madrid, Monte Carlo si, in final, la Roland Garros.

Turneul de la Wimbledon, la care spaniolul a triumfat de doua ori in cariera sa (2008 si 2010), se va disputa anul acesta intre 3 si 16 iulie.