Fosta mare jucatoare de tenis Martina Navratilova (60 ani) a afirmat, sambata, pentru ITV UK, ca Simona Halep a jucat finala de la Roland Garros sperand ca Jelena Ostapenko va face greseli si a pierdut, potrivit site-ului WTA, citat de Agerpres.

Simona Halep, la Roland Garros 2017Foto: rolandgarros.com

"Halep a jucat cu grija cam tot meciul sperand ca Ostapenko va face greseli. Trebuie sa joci ca sa castigi, nu sa nu pierzi'', a spus Navratilova.

Fosta mare campioana, cu 18 titluri de Grand Slam in palmares, a vorbit si despre noua campioana, Jelena Ostapenko: "Jelena a aratat azi ca are o mentalitate de campiaona".

"Oricine poate lovi tare mingea, dar poate sa o si controleze? Trebuie sa ai si calitate. Are si posibilitatea de a-si imbunatati serviciul. Cand va reusi acest lucru, sa va feriti! Cu acest joc, ar trebui sa faca bine transferul pe iarba si sa fie una dintre favorite la Wimbledon", a mai spus Navratilova.

Halep, care a pierdut a doua sa finala la Roland Garros in decurs de patru ani, nu a avut decat 10 erori nefortate, de unde rezulta si faptul ca a riscat foarte putin. De partea cealalta, Ostapenko a comis nu mai putin de 54 de erori nefortate, dar a reusit tot atatea lovituri castigatoare (winners).

La 20 de ani, Ostapenko este cea mai tanara campioana de la Roland Garros de la croata Iva Majoli, care s-a impus la Paris in 1997, la 19 ani.

Totodata, Ostapenko este egaleaza performanta lui Gustavo Kuerten, aceea de a castiga primul sau titlu chiar la un turneu de Mare Slem, la Roland Garros, pe 8 iunie 1997, zi in care letona se nastea.

Baltica este si prima jucatoare care castiga titlul la Paris din 1991 incoace dupa ce a pierdut primul set.

Jucatoarea romana de tenis Simona Halep, numarul patru mondial, a fost invinsa de letona Jelena Ostapenko (47 WTA) cu 4-6, 6-4, 6-3, sambata, in finala turneului de la Roland Garros, al doilea de Mare Slem al anului.

Halep a ratat pentru a doua oara titlul la Roland Garros, dupa ce in 2014 a fost intrecuta in ultimul act de rusoaica Maria Sarapova, cu 6-4, 6-7, 6-4.

S-ar putea sa te intereseze si:

Simona Halep, invinsa in finala de la Roland Garros de Jelena Ostapenko (4-6, 6-4, 6-3)/ Vis frânt sub loviturile naprasnice ale adversarei

Simona Halep, dupa infrangerea din finala de la Roland Garros: "E o zi dura ca nu am reusit sa castig, dar trebuie sa muncim si sa credem"

L'Equipe: Senzatia Ostapenko o invinge pe Halep si provoaca surpriza la Roland Garros

Mats Wilander, despre Simona Halep: "Nu ai cum sa pierzi acest meci. Ostapenko i-a furat titlul din maini".

Halep, care de luni va fi numarul doi mondial, s-a ales cu 1.060.000 euro si 1.300 de puncte WTA, iar castigatoarea a fost recompensata cu 2.100.000 euro si 2.000 de puncte WTA.