Simona Halep, favorita numarul sase, si Elina Svitolina (Ucraina, locul 11 WTA), cap de serie numarul opt, se vor infrunta in ultimul act al turneului "Premier 5" de la Roma. Svitolina s-a calificat in finala competitiei dupa ce spaniola Garbine Muguruza Blanco (7 WTA si favorita numarul trei) s-a retras in primul set al celei de-a doua semifinale, la scorul de 4-1 pentru jucatoarea din Ucraina.

Elina Svitolina, la RomaFoto: internazionalibnlditalia.com

Finala turneului de la Roma se va disputa duminica, de la ora 14.00 (ora Romaniei).

Muguruza a abandonat din cauza unei accidentari la gat, dupa 22 minute de joc.

Potrivit wtatennis.com, pentru jucatoarea din Spania este a patra retragere din acest an. Muguruza a mai abandonat in semifinala de la Brisbane (adversara a fost Alize Cornet), in runda a doua la turneul din Dubai (Kateryna Bondarenko) si in saisprezecimile de la Miami (Caroline Wozniacki).

Simona Halep s-a calificat, sambata, in finala competitiei de la "Foro Italico", dupa ce a invins-o pe olandeza Kiki Bertens (locul 20 WTA si cap de serie numarul 15), scor 7-5, 6-1. Mai multe detalii aici.

Halep si Svitolina s-au mai intalnit o singura data in circuitul WTA, in 2013, in prima runda a turneului de la Sofia. Victoria i-a revenit Simonei Halep, scor 6-1, 6-1.

Ultima finala disputata de Simona Halep a avut loc in urma cu o saptamana, cand a castigat turneul "Premier Mandatory" de la Madrid. Halep s-a impus in fata Kristinei Mladenovic, scor 7-5, 6-7(5), 6-2.

In varsta de 25 de ani, Simona Halep a castigat 15 turnee: Madrid (Premier Mandatory - 2017), Montreal (Premier 5), Bucuresti (WTA) Madrid (Premier Mandatory), toate trei in 2016, Shenzhen (WTA), Dubai (Premier 5), Indian Wells (Premier Mandatory), toate trei in 2015, Doha (Premier 5), Bucuresti (WTA), ambele in 2014, Nurnberg (WTA), 's-Hertogenbosch (WTA), Budapesta (WTA), New Haven (Premier), Moscova (Premier) si Sofia (turneul "mic" al campioanelor), toate cele sase in 2013.

Simona a mai jucat opt finale: la Toronto, Rogers Cup (ambele de categorie Premier 5), in 2015, WTA Finals - Singapore (Turneul Campioanelor), Roland Garros (Grand Slam), Madrid (Premier Mandatory), toate trei in 2014, Bruxelles (Premier), in 2012 si Fes (WTA), in 2011 si 2010.

De-a lungul timpului, Elina Svitolina a cucerit sapte titluri si a disputat alte doua finale. Jucatoarea din Ucraina a castigat in acest an trei turnee: Istanbul, Taipei City si Dubai.

Daca se va impune in finala de la Roma, Simona Halep va urca pe locul 3 WTA.