A treia oara a fost cu noroc pentru Simona Halep (4 WTA), jucatoarea nascuta la Constanta reusind sa se califice in ultimul act al turneului "Premier 5" de la Roma dupa ce a invins-o pe olandeza Kiki Bertens (locul 20 WTA si cap de serie numarul 15). De o ora si 17 minute a avut nevoie Halep pentru a se impune in doua seturi, scor 7-5, 6-1. Dupa un prim set echilibrat, a sasea favorita a competitiei nu i-a lasat nicio sansa adversarei in partea a doua a meciului si va juca a doua finala consecutiva din acest an, dupa cea de la Madrid (castigata cu 7-5, 6-7(5), 6-2 in fata Kristinei Mladenovic).

Simona HalepFoto: internazionalibnlditalia.com

In marea finala, Halep o va infrunta pe Elina Svitolina (Ucraina, locul 11 WTA), cap de serie numarul opt, care a beneficiat de abandonul spaniolei Garbine Muguruza Blanco (7 WTA si favorita numarul trei). Muguruza s-a retras in primul set, la scorul de 4-1 pentru Svitolina.

Calificarea in ultimul act al turneului de la Roma ii va aduce Simonei Halep 585 de puncte in clasamentul WTA si un cec in valoare de 230.565 de euro.

"Sunt foarte bucuroasa. Am fost foarte increzatoare. Titlul de la Madrid ma face mai puternica, ma simt minunat. Voi incerca sa castig acest titlu, ma simt foarte bine sa joc in fata voastra, publicul de aici, de la Roma, este superb", a declarat Halep la finalul partidei cu Bertens, conform Digi Sport.

Statistica partidei Halep vs Bertens:

Asi: 0-2

Duble greseli: 0-2

Puncte castigate cu primul serviciu: 67% - 59%

Puncte castigate cu al doilea serviciu: 64% - 26%

Lovituri castigatoare: 17-20

Erori nefortate: 9-31

Puncte de break castigate: 6/15 vs 2/8

Total puncte castigate: 68-49

Durata meci: 1h 17 min.

De stiut despre Simona Halep:

  • Are pana acum 12 victorii si 4 infrangeri in istoria participarilor la turneul de la Roma.
  • In acest sezon, Halep are 18 victorii si 4 infrangeri.
  • A fost succesul cu numarul 87 pentru Simona pe zgura (suprafata sa favorita), jucatoarea noastra pierzand de 37 de ori de-a lungul carierei.

Vezi aici rezumatul partidei:

Desfasurarea livescore a meciului:

Setul II

Kiki Bertens serveste prima in setul al doilea. Inceput identic cu cel din prima parte a partidei: Halep face break-ul si se distanteaza la 2-0 dupa ce se impune pe propriul serviciu. Inca un break al Simonei, dupa ce olandeza a salvat doua mingi de 3-0 ale jucatoarei noastre. Halep nu ii lasa nicio sansa adversarei sale si castiga la zero al patrulea game din acest set. Primul game castigat de Kiki Bertens, care i-a cedat un singur punct Simonei: 4-1. Simona se impune lejer pe propriul serviciu si se apropie la un singur game de victorie. Romanca fructifica prima minge de break si isi adjudeca setul cu 6-1, dupa 28 de minute.

Setul I

Partida a inceput cu Bertens la serviciu. Debut perfect pentru Halep, care castiga la zero pe serviciul adversarei. Bertens castiga un punct foarte disputat, insa Simona se impune in cele din urma si se distanteaza la 2-0. Olandeza reuseste sa castige primul game din aceasta partida. A servit mult mai puternic si i-a cedat un singur punct jucatoarei noastre. Dupa un inceput dominat de Halep, Kiki Bertens echilibreaza jocul si fructifica a treia sansa de break: 2-2. Halep ridica din nou ritmul si reuseste break-ul. Este 3-2 in favoarea Simonei.

Simona se distanteaza pe tabela, dupa ce a fost condusa cu 40-0 pe propriul serviciu. Game alb pentru jucatoarea din Olanda, care se apropie la 4-3. Halep isi face serviciul, dupa un joc foarte solid si se apropie de castigarea primului set. Simona Halep a avut cinci mingi de set, insa olandeza reuseste sa se impuna in cele din urma, dupa un game maraton de 10 minute. Bertens profita de greselile Simonei si egaleaza scorul pe tabela: 5-5. Romanca a reusit re-break-ul si va servi din nou pentru castigarea primului set. In pauza dintre game-uri, Halep il cheama pe Darren Cahill, care o sfatuieste sa fie relaxata. Numarul 4 WTA inchide setul cu un game alb: 7-5 dupa 49 de minute.

Cele doua jucatoare au iesit la incalzire. Daca va trece de Kiki Bertens, Simona va juca a 24-a finala a carierei.

Semifinala dintre Halep si Bertens va incepe cu intarziere din cauza ploii.

De-a lungul timpului, cele doua jucatoare s-au mai intalnit de trei ori, scorul fiind 2-1 in favoarea Simonei Halep.

Intalniri directe:

2010, Torhout (Belgia): 7-6(2), 6-2 pentru Simona Halep

2012, Fes (Maroc): 6-3, 6-4 pentru Kiki Bertens

2016, Wimbledon: 6-4, 6-3 pentru Simona Halep

2017, Roma: 7-5, 6-1 pentru Simona Halep.

Parcursul celor doua jucatoare la Roma:

Turul II: Simona Halep - Laura Siegemund (32 WTA) 6-4, 6-4, dupa o ora si 41 de minute

Optimi: Simona Halep - Anastasia Pavlyuchenkova (17 WTA) 6-1, 4-6, 6-0, dupa o ora si 39 de minute

Sferturi: Simona Halep - Anett Kontaveit (68 WTA) 6-2, 6-4, dupa o ora si 22 de minute.

Turul I: Kiki Bertens - Monica Niculescu (48 WTA) 2-6, 6-2, 6-1, dupa doua ore

Turul II: Kiki Bertens - Catherine Bellis (53 WTA) 6-4, 6-0, dupa o ora si 11 minute

Optimi: Kiki Bertens - Ekaterina Makarova (43 WTA) 7-6 (3), 6-1, dupa o ora si 51 de minute

Sferturi: Kiki Bertens - Daria Gavrilova (33 WTA) 6-3, 6-3, dupa o ora si 30 de minute.

Simona Halep a mai ajuns de doua ori in penultimul act al competitiei de la "Foro Italico".

In 2015, aflata pe locul 2 WTA, Halep a fost eliminata in semifinalele de la Roma de Carla Suarez Navarro (10 WTA la acel moment), scor 6-2, 3-6, 5-7. Meciul a durat doua ore si 30 de minute.

In 2013, Simona a ajuns pentru prima data in semifinalele turneului de la Roma. A fost invinsa categoric de Serena Williams, scor 6-3, 6-0. Meciul a durat o ora. La acel moment, Simona a ajuns pe tabloul principal dupa ce a trecut prin calificari.

"Internazionali BNL d'Italia" se disputa in perioada 15-21 mai 2017, la "Foro Italico", competitia face parte din categoria "Premier 5" si se joaca pe zgura. Ultima campioana (din 2016) este Serena Williams. Favorita numarul unu este Angelique Kerber, urmeaza pe lista capilor de serie: Karolina Pliskova, Garbine Muguruza, Dominika Cibulkova, Johanna Konta si Simona Halep (6). Turneul are premii totale in valoare de $2.775.745.