Tragerea la sorti pentru tabloul principal la primul Grand Slam al anului, Australian Open, a fost ghinionista pentru patru dintre cei cinci romani admisi direct in turul intai.

La masculin, Andrei Pavel va debuta contra rusului Igor Andreev, favorit 31 al concursului. Pavel participa pentru a noua oara la turneul de la Melbourne, cel mai bun rezultat al sau fiind turul patru. O singura data l-a infruntat "Cneazul" pe Andreev, in 2005, la Miami, rusul castigand in doua seturi.

Victor Hanescu il va intalni pe francezul Paul Henri Mathieu, cap de serie numarul 23. Cei doi nu s-au mai infruntat niciodata, dar s-ar putea reintalni in luna februarie, cand Romania joaca impotriva Frantei in Cupa Davis.

In concursul feminin, Sorana Cirstea o va infrunta in runda inaugurala pe Ana Ivanovic, a patra favorita. Sarboaica a avut un an 2007 excelent, jucand finala la Roland Garros si semifinale in turneul de la Wimbledon. A castigat turneele de la Berlin, Los Angeles si Luxembourg.

Raluca Olaru o are ca adversara pe Nicole Vaidisova din Cehia, cap de serie numarul 12. Ambele jucatoare au 18 ani, insa palmaresul este categoric in favoarea cehoaicei care a castigat sase turnee in cariera iar in 2007 a jucat in semifinale la Australian Open.

Edina Gallovits a fost singura norocoasa, adversara ei din turul intai fiind Stephanie Dubois din Canada, locul 105 in clasamentul WTA.