Simona Halep (locul 4 WTA si detinatoarea trofeului) se afla printre principalele favorite la castigarea turneului de categorie Premier Mandatory de la Madrid, care se desfasoara in perioada 7-14 mai 2017. Suprafata de joc (zgura) este principalul avantaj al jucatoarei din Romania, se arata pe site-ul oficial al WTA.

Simona Halep, castigatoare la MadridFoto: madrid-open.com

"A treia favorita la Madrid a fost repartizata intr-o jumatate de tablou care pare dificila pe hartie. Avand insa in vedere suprafata si istoricul in acest turneu, ea este favorita sa aiba un parcurs lung aici. In afara australicencei Samantha Stosur, celelalte jucatoare din jumatatea sa de tablou sunt specializate pe jocul pe suprafete rapide. Karolina Pliskova, Johanna Konta, Garbine Muguruza si Caroline Wozniacki au avut sezoane solide pe hard, insa au probleme pe zgura (niciuna din cele patru nu a ajuns in vreun sfert de finala pe aceasta suprafata).

Halep pare o noua jucatoare pe zgura, unde a castigat de doua ori in Fed Cup (o data cu Konta, pe care o poate intalni in sferturi) si a ajuns in sferturi la Stuttgart. A castigat pe zgura si demonstrativul Tie Break Tens, invingandu-le pe Konta, Monica Puig si Svetlana Kuznetsova. Madrid este locul unde a inceput urcusul in 2016. Acelasi lucru s-ar putea intampla si in acest an", a fost caracterizarea facuta romancei pe site-ul WTA, potrivit Digi Sport.

Simona Halep o va intalni in primul tur al turneului "Premier Mandatory" de la Madrid pe Kristina Pliskova (Cehia - locul 58 WTA).

Cele doua nu s-au intalnit pana acum in circuitul WTA. Kristina este sora geamana a Karolinei Pliskova, numarul trei WTA.

Irina Camelia Begu va debuta sambata la turneul spaniol, impotriva Elenei Vesnina, numarul 14 WTA. Partida est programata de la ora 19:30 si va putea fi urmarita in direct la Digi Sport.

Begu si Vesnina s-au intalnit in calificari la Cincinnati (in 2014), rusoaica abandonand la scorul de 6-4, 6-0.

Monica Niculescu (48 WTA) se va dueala cu daneza Caroline Wozniacki (11 WTA). Jucatoarea din Danemarca are 7-0 in intalnirile directe, Monica nereusind sa castige nici macar un set impotriva Carolinei. Utimul duel: 6-3, 6-1 la US Open, in 2016.

Sorana Cirstea (wild-card, locul 64 WTA) va juca impotriva rusoaicei Anastasia Pavliucenkova (16 WTA). Initial, ar fi trebuit sa joace cu Madison Keys (10 WTA), dar Agnieszka Radwanska a declarat forfait, iar tabloul a suferit modificari.

Capii de serie feminin:

1 Angelique Kerber

2 Karolina Pliskova

3 Simona Halep

4 Dominika Cibulkova

5 Garbine Muguruza

6 Johanna Konta

7 Agnieszka Radwanska

8 Svetlana Kuznestova

9 Madison Keys

10 Caroline Wozniacki.

Au primit wild-card urmatoarele jucatoare: Lara Arruabarrena, Francesca Schiavone, Maria Sharapova, Sara Sorribes Tormo, Sorana Cirstea.

Absente:

Petra Kvitova - inlocuita de Viktorija Golubic

Naomi Osaka - inlocuita de Catherine Bellis

Serena Williams - inlocuita de Jelena Jankovic

Venus Williams - inlocuita de Eugenie Bouchard.

Cine a castigat turneul WTA de la Madrid de-a lungul timpului:

2016 - Simona Halep (6-2, 6-4 cu Dominika Cibulkova)

2015 - Petra Kvitova (6-1, 6-2 cu Svetlana Kuznetsova)

2014 - Maria Sharapova (1-6, 6-2, 6-3 cu Simona Halep)

2013 - Serena Williams (6-1, 6-4 cu Maria Sharapova)

2012 - Serena Williams (6-1, 6-3 cu Victoria Azarenka) - singura editie disputata pe zgura albastra

2011 - Petra Kvitova (7-6(3), 6-4 cu Victoria Azarenka)

2010 - Aravane Rezai (7-2, 7-5 cu Venus Williams)

2009 - Dinara Safina (6-2, 6-4 cu Caroline Wozniacki)

Aici poti citi o ampla prezentare a turneului de la Madrid.