Maria Sharapova va reveni curand pe terenul de tenis, rusoaica urmand sa evolueze la turneul WTA de la Stuttgart (24-30 aprilie). Gratie unui wild-card acordat de organizatori, "Masha" va juca la competitia de categorie "Premier" la doar o zi dupa expirarea suspendarii. Sharapova a declarat, intr-un interviu pentru Le Parisien Magazine, ca nu intelege inversunarea cu care este tratata, dupa ce a fost criticata ca i s-au oferit mai multe invitatii pentru a se intoarce in competitii.

Maria SharapovaFoto: mariasharapova.com

''Mi-am ispasit pedeapsa, asa ca de unde aceasta inversunare? Exista vreun motiv ca sa fiu pedepsita in continuare? Eu nu vad niciunul. Cand cazul meu era neclar, cand se stia prea putin, toata lumea avea dreptul sa ma judece. Dar acum, dupa ce am trecut pe la Tribunalul de Arbitraj al Sportului, care este neutru, eu spun stop. Daca jucatorii vor continua sa ma denigreze, in pofida acestui lucru, atunci nu este corect'', a declarat Maria Sarapova, conform Agerpres.

Turneul de la Stuttgart se va disputa in perioada 24-30 aprilie. Masha" s-a impus la Stuttgart de trei ori la rand: 2012, 2013 si 2014.

Sharapova, fara clasament WTA in acest moment, a primit wild-card-uri si pentru turneele de la Madrid si Roma.

In ultima perioada, Jo-Wilfred Tsonga, Nick Kyrgios, Garbine Muguruza, Caroline Wozniacki, Barbora Strycova sau Andy Murray au oferit declaratii in care o ataca pe Sharapova, avand in vedere ca a primit mai multe invitatii pentru a participa la turnee.

Maria a fost depistata pozitiv cu meldonium la Australian Open, in ianuarie 2016, dar si la o testare in afara competitiei, la Moscova, in februarie 2016. Sportiva din Rusia a anuntat rezultatele testelor in cadrul unei conferinte de presa, pe care a organizat-o, la 7 martie 2016, la Los Angeles.

Federatia Internationala de Tenis a decis la 8 iunie 2016 suspendarea Mariei Sharapova pentru doi ani, incepand cu 26 ianuarie, data primului test pozitiv.

La 4 octombrie 2016, Tribunalul de Arbitraj Sportiv a redus la 15 luni suspendarea de doi ani dictata de Federatia Internationala de Tenis jucatoarei ruse Maria Sharpova pentru dopaj. Astfel, ea va putea reveni pe teren din 26 aprilie 2017.

Citeste si:

Andy Murray, atac la adresa Mariei Sharapova - Nu ar trebui acordate wild-card-uri trisorilor

Garbine Muguruza: "Nici macar nu mi-o mai aduc aminte pe Sharapova, nu sunt interesata de revenirea ei"

Un nou atac la adresa Mariei Sharapova: "Este o lipsa de respect fata de restul jucatoarelor si fata de WTA"

Barbora Strycova despre Sharapova: "Nu cred ca are vreo prietena in circuit. Vreau si eu sa joc miercuri la Stuttgart, ca ea"

Maria Sharapova, fara wildcard la Roland Garros: "Nu putem invita un jucator sanctionat pentru consum de substante interzise"