Monica Niculescu a parasit turneul WTA de la Biel (Elvetia - prima editie a competitiei) inca din primul tur, jucatoarea noastra (locul 47 WTA) fiind invinsa de Elise Mertens (Belgia - pozitia 68 WTA). Niculescu a fost depasita in doua seturi, scor 6-2, 6-2, dupa un meci care s-a intins pe durata a 82 de minute.

Monica NiculescuFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Mertens a putut fi urmarita si la Bucuresti in urma cu mai multe saptamani (pe 12 februarie 2017), atunci cand a invins-o pe Irina Camelia Begu in meciul de FedCup al Romaniei cu Belgia (2-3) - mai multe detalii aici.

Pentru participarea la Biel, Niculescu va primi $1,925 si un punct in clasamentul WTA de simplu.

Turneul de la Biel se disputa in perioada 10-16 aprilie si face parte din categoria "International". Competitia se joaca pe hard indoor, directorul intrecerii este Lukas Troxler, iar premiile totale sunt in valoare de $226,750. Este editia inaugurala a turneului elvetian.

Cap de serie numarul unu este Barbora Strycova, iar apoi urmeaza Carla Suarez Navarro (2) si Timea Babos (3). Monica Niculescu a fost desemnata cap de serie numarul opt.

Castigatoarea competitiei va incasa 280 de puncte si $43,000, in timp ce finalista va primi 180 de puncte in ierarhia WTA si $21,400.