Jucatoarea romana de tenis Irina Begu s-a calificat, joi, in sferturile de finala ale turneului WTA de la Charleston (Carolina de Sud), dotat cu premii totale de 710.900 dolari, dupa ce a dispus cu 7-5, 6-3 de australianca Samantha Stosur, informeaza Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Begu (26 ani, 33 WTA), cap de serie numarul sase, a dominat jocul si s-a impus intr-o ora si 40 de minute in fata unei adversare mai experimentate (33 ani) si mai bine clasate in ierarhia mondiala (17 WTA).

Stosur, a sasea favorita a turneului, a condus cu 1-0 si 2-1, dar Begu a reusit break-ul la 2-2 si s-a desprins la 4-2. Stosur a egalat (4-4) si apoi a trecut in avantaj, 5-4, dar Irina a facut 5-5, a reusit un break decisiv, castigand ultimul ghem pe serviciul sau fara sa piarda vreun punct.

In setul secund, Begu a inceput cu break, iar apoi si-a pastrat avantajul, iar la 5-3 a reusit sa castige contra serviciului si sa incheie meciul.

Begu si-a asigurat un cec de 17.858 dolari si 100 de puncte WTA prin calificarea in sferturile de finala, faza in care s-a oprit la precedentele doua editii, invinsa de fiecare data de Angelique Kerber (Germania).

Urmatoarea adversara a Irinei va fi invingatoarea dintre rusoaicele Daria Kasatkina si Daria Gavrilova (care reprezinta acum Australia).