Simona Halep, cap de serie numarul trei, a trecut greu, in trei seturi, scor 4-6; 7-5; 6-2, de australianca Samantha Stosur, cap de serie numarul 14, in optimile turneului WTA de la Miami.

Simona Halep, la MiamiFoto: miamiopen.com

Stosur a avut meciul in mana, a castigat primul set si conducea in al doilea cu 5-2, dar Halep a avut o noua revenire de senzaie, a jucat din ce in ce mai bine si a castigat setul cu 7-5. Stosur s-a blocat psihic dupa ratarea unei sanse uriase, iar Halep a defilat in decisiv.

Urmeaza un sfert de finala extrem de dificil impotriva britanicei Johanna Konta.

Jucatoarea britanica Johanna Konta, locul 11 WTA si cap de serie numarul 10, a invins-o, marti, cu scorul de 7-5, 6-1, pe sportiva spaniola Lara Arruabarrena, locul 72 WTA.

Konta si Halep s-au mai intalnit o data, in optimile de finala ale turneului de la Wuhan, editia 2015, cand britanica s-a impus cu 6-3, 3-6, 7-5.

Calificarea in sferturi este recompensata la Key Biscayne cu un premiu de 146.575 de dolari si cu 215 puncte WTA.

  • 6-2. Halep a castigat un meci care parea pierdut
  • 5-2. Simona serveste pentru castigarea partidei
  • Simona isi tine serviciul, nu fara ceva emotii, dar este 5-1 si victoria nu ii mai poate scapa
  • Break Simona Este 4-1 si zarurile par aruncate. Stosur pare prabusita. Stie ca a scapat o victorie mari azi
  • 3-1 Simona isi face serviciul fara mari emotii. Forma fizica, jocul de picioare si reverul Simonei fac diferenta in aceste momente
  • 2-0 Avem o alata Simona acum si sperantele cresc
  • Setul III Break 1-0 Debut perfect pentru jucatoare noastra care reuseste breakul. Stosur pare ramasa cu gandul in urma la acel 5-2 din setul secund.
  • 7-5 Halep si avem set decisiv unde Simona intra mai proaspata si cu un moral mai bun
  • Simona alearga excelent, returneaza aproape orice minge, iar Stosur pare derutata si obosita
  • Excelent Halep care reuseste breakul, 6-5. Stosur pare apasata de faptul ca a fost atat de aproape sa castige si a ratat mai multe mingi de set si meci. Reverul Simonei a functionat excelent pe final de set, iar jucatoarea noastra serveste pentru castigarea setului
  • Stosur are minge de meci, dar pare putin coplesita, iar Simona revine cu sange rece si egaleaza atunci cand nu mai credeam
  • Break Simona care se apropie la 4-5 si reintra in joc. Un set doi cu nu mai putin de 6 break-uri pana acum
  • Halep isi face serviciul si se apropie la 3-5. Are forta sa faca inca un break?
  • Setul II Jucatoarea noastra nu a inceput bine nici setul secund, Stosur reusind breakul si facand 3-1. Simona reuseste  rebreak-ul si parea sa revina la conducerea jocului. Serviciul slab a tradat-o insa imediat si Stosur s-a distantat la 5-2.
  • Setul I Simona Halep a pierdut primul set pe propria mana sau din nou din cauza nervozitatii excesive. A reusit break-ul la 2-1, a condus cu 4-2, dar apoi nu a mai luat niciun game pana la finalul setului. Australianca si-a ridicat nivelul de joc, dar mai mult pe fondul pasivitatii Simonei care i-a permis acest lucru.

Halep si Stosur s-au intalnit de opt ori pana in rezent, impartindu-si succesele. Ultimele doua partide s-au jucat anul trecut si, la fel ca in palmaresul general, fiecare a obtinut cate o victorie: 6-2, 6-0, pentru romanca, in semifinale la Madrid, respectiv 7-6 (0), 6-3, in optimi la Roland Garros.

Calificarea in turul al patrulea la Miami Open este recompensata cu 77.265 de dolari si 120 de puncte WTA.

Simona Halep a atins anul trecut faza sferturilor de finala la Miami Open. Cea mai buna performanta din cariera ei in Florida a fost calificarea in semifinale, in 2015.

Simona Halep, locul 5 WTA si cap de serie numarul 3, a invins-o, luni, in 55 de minute, cu scorul de 6-3, 6-0, pe sportiva Anett Kontaveit din Estonia, locul 112 WTA, venita din calificari.