Novak Djokovic, numarul doi mondial, a fost eliminat in optimi la Indian Wells de australianul Nick Kyrgios in doua seturi, scor 6-4 si 7-6 (7-3 in tiebreak).

Nick KyrgiosFoto: ausopen.com

Copilul problema al tenisului mare a fost jucatorul mai agresiv, a servit mai bine, sarbul parand ca nu a depasit perioada mai grea pe care o traverseaza, in ciuda declaratiilor optimiste.

Kyrgios va juca in sferturi cu castigatorul partidei dintre Roger Federer vs Rafael Nadal.

Ce declara Djokovic acum doua zile: "Mi-a revenit increderea. Am fost nevoit sa-mi recapat motivatia si increderea in mine. Acum este mult mai bine. Dupa US Open am avut vreo doua luni in care nu ma recunosteam pe teren. In acest moment sunt mai bine plasat pentru a putea merge in directia cea buna. Sunt un alt jucator in 2017"

Roger Federer vs Rafael Nadal

Dupa ce la inceputul anului s-au duelat in finala de la Australian Open (acolo unde elvetianul si-a trecut in palmares titlul de Grand Slam cu numarul 18), Roger Federer si Rafael Nadal se vor intalni in optimile de la Indian Wells, turneu din categoria Masters. Va fi "Fedal-ul" cu numarul 36.

* Meciul va avea loc joi dimineata, nu inainte de ora 02:20 (ora Romaniei). Disputa va putea fi urmarita in direct pe Digisport 2 si Dolcesport.

Djokerul are 12 titluri de Grand Slam castigate in cariera, fiind depasit in acest moment doar de trei nume: Roger Federer (18), Rafael Nadal si Pete Sampras (cate 14).

Cele mai multe victorii la un turneu Masters: Nadal la Monte Carlo (9), Roger Federer la Cincinnati (7), Djokovic la Miami (6), Andy Murray in Canada si Shanghai (cate 3).

Total turnee Masters castigate:

Novak Djokovic 30

Rafael Nadal 28

Roger Federer 24

Andy Murray 14

Turneele de tip Masters, recordul de victorii

*Incepand din 1990

1 Roger Federer 331-98 (victorii/infrangeri)

2 Rafael Nadal 318-70

3 Novak Djokovic 299-62

4 Andy Murray 210-76

5 Andre Agassi 209-73.

Aici poti citi o ampla prezentare a turneului de la Indian Wells.