Simona Halep (4 WTA), cap de serie numarul patru, a parasit turneul de categorie Premier Mandatory de la Indian Wells in turul al treilea, dupa ce a fost invinsa categoric de Kristina Mladenovic (Franta, locul 26 WTA), scor 6-3, 6-3, la capatul unei partide care a durat o ora si 42 de minute. Diferenta s-a facut la sansele de break irosite de a patra jucatoare a lumii, Halep reusind doar trei break-uri din cele 22 de ocazii pe care le-a avut.

Simona Halep, la Indian WellsFoto: bnpparibasopen.com

In urma acestui rezultat, scorul intalnirilor directe a devenit 3-1 pentru jucatoarea din Franta. Primele doua partide au fost castigate de Mladenovic, in 2014 la Paris, scor 7-6 (1), 6-4, si in 2015 la Birmingham, scor 2-6, 6-0, 7-6 (4). Halep s-a impus in 2015, la Cincinnati, scor 7-5, 5-7, 6-4.

Pentru parcursul de la Indian Wells, Halep va primi un cec in valoare de 41.350 de dolari si 65 de puncte WTA.

Kristina Mladenovic o va infrunta in turul patru pe americanca Lauren Davis, locul 38 WTA, care a trecut de Julia Goerges (Germania - 50 WTA), scor 6-1, 6-4.

Mladenovic (23 de ani) traverseaza o perioada foarte buna, dupa ce a reusit sa castige in luna februarie a acestui an primul titlu WTA al carierei, la Sankt Petersburg. La inceputul lunii martie, frantuzoaica a ajuns pana in finala turneului WTA de la Acapulco (Mexic), unde a fost invinsa de Lesia Tsurenko (Ucraina).

Simona Halep a castigat competitia de la Indian Wells in 2015, iar la editia de anul trecut s-a oprit in sferturi, acolo unde a fost invinsa de Serena Williams.

Statistica partidei Simona Halep vs Kristina Mladenovic

Asi: 0-4

Duble greseli: 1-8

Puncte castigate cu primul serviciu: 16/36-43/68

Puncte castigate cu al doilea serviciu: 6/15-13/38

Puncte de break castigate: 3/22-6/12

Total puncte castigate: 72-85

Desfasurarea livescore a partidei

Setul I

Meciul de la Indian Wells a inceput cu Mladenovic la serviciu. Simona are un start excelent partida. Jucatoarea noastra a ratat patru mingi de break, insa a fructificat a cincea sansa, la capatul unui game foarte lung. Mladenovic profita de prima sansa de break pe care o are si egaleaza scorul. Meciul este extrem de echilibrat, Simona a avut nu mai putin de cinci mingi de break, insa jucatoarea din Franta reuseste sa isi castige in cele din urma serviciul. Simona se impune pe propriul serviciu la capatul unui joc foarte solid si restabileste egalitatea. Halep reuseste break-ul si preia conducerea, este 3-2 in favoarea jucatoarei noastre. La a treia sansa, Mladenovic castiga din nou contra serviciului si duce scorul la 3-3. Simona are o sansa de break, o iroseste, iar sportiva din Franta trece din nou in avantaj. Simona a fost condusa cu 40-0, a luat doua puncte la rand, insa nu si-a putut pastra serviciul. Mladenovic conduce cu 5-3. Halep revine de la 0-30 pe serviciul adversarei, insa frantuzoaica castiga game-ul si isi adjudeca primul set cu 6-3. Setul s-a intins pe durata a 52 de minute.

Setul II

Simona incepe setul cu un game castigat pe propriul serviciu, insa Mladenovic eglazeaza dupa un nou game foarte lung. Halep anuleaza o minge de break, insa comite o eroare nefortata, iar Kristina trece in avantaj. Simona a condus cu 40-0, iroseste trei mingi de break si frantuzoaica se distanteaza la 3-1. Jucatoarea noastra revine de la 15-30 si reduce diferenta pe tabela. Halep a condus din nou cu 40-0, insa Mladenovic are inca o data puterea de a reveni si se impune pe propriul serviciu. Este 4-2 in favoarea frantuzoaicei. Mladenovic fructifica prima minge de break pe care o are si isi mareste avantajul. Simona castiga un game incredibil, dupa ce a salvat trei mingi de meci ale adversarei, insa ajutata si de cele patru duble greseli comise de frantuzoaica. Halep isi pierde inca o data serviciul, iar Mladenovic se impune cu 6-3. Setul a durat 50 de minute.

Ambele jucatoare au inceput competitia de la Indian Wells direct din turul al doilea. Simona Halep a trecut de croata Donna Vekic (86 WTA), scor 6-4, 6-1, dupa o ora si 12 minute. De partea cealalta, Mladenovic a castigat partida cu Annika Beck (Germania, locul 61 WTA), scor 6-0, 7-5, dupa o ora si 43 de minute.

Alte rezultate inregistrate in turul trei:

2-Angelique Kerber - Pauline Parmentier 7-5 3-6 7-5

14-Elena Vesnina - 25-Timea Babos 6-4 1-6 6-4

Lauren Davis - Julia Goerges 6-1 6-4

Aici poti citi o ampla prezentare a turneului de la Indian Wells.