Calificat in turul trei al turneului Masters de la Indian Wells (acolo unde il va intalni pe Juan Martin del Potro), Novak Djokovic a precizat ca a trecut peste perioada mai putin fasta, revenindu-i increderea in propriile forte. "Sunt un alt jucator in 2017", a precizat sarbul aflat pentru moment pe locul 2 in ierarhia ATP.

Novak Djokovic, la Indian WellsFoto: Matt Hazlett/BNP Paribas Open

De unde a inceput caderea

"Castigarea Roland Garros-ului, in iunie anul trecut, pentru prima oara in cariera, a insemnat incoronarea a doi ani de rezultate consistente la cel mai inalt nivel, fiind un lucru magnific. Dar am consumat multe emotii si energie, asa ca am avut nevoie sa reflectez la anumite lucruri" - Novak Djokovic.

Isi pierduse motivatia si increderea

"Am fost nevoit sa-mi recapat motivatia si increderea in mine. Acum este mult mai bine. Dupa US Open am avut vreo doua luni in care nu ma recunosteam pe teren. In acest moment sunt mai bine plasat pentru a putea merge in directia cea buna. Sunt un alt jucator in 2017", a completat Novak Djokovic.

Urmatorul meci de la Indian Wells va un test important pentru Nole, sarbul urmand sa-l intalneasca pe Juan Martin del Potro. Djokovic a castigat de cinci ori in cariera competitia californiana incadrata in categoria Masters, aceasta performanta fiind un record pentru circuitul ATP.

Djokerul are 12 titluri de Grand Slam castigate in cariera, fiind depasit in acest moment doar de trei nume: Roger Federer (18), Rafael Nadal si Pete Sampras (cate 14).

Cele mai multe victorii la un turneu Masters: Nadal la Monte Carlo (9), Roger Federer la Cincinnati (7), Djokovic la Miami (6), Andy Murray in Canada si Shanghai (cate 3).

Total turnee Masters castigate:

Novak Djokovic 30

Rafael Nadal 28

Roger Federer 24

Andy Murray 14

Turneele de tip Masters, recordul de victorii

*Incepand din 1990

1 Roger Federer 331-98 (victorii/infrangeri)

2 Rafael Nadal 318-70

3 Novak Djokovic 299-62

4 Andy Murray 210-76

5 Andre Agassi 209-73.

Aici poti citi o ampla prezentare a turneului de la Indian Wells.