Simona Halep este convinsa ca Maria Sharapova, aflata acum in stare de suspendare pentru dopaj, ar reveni in topul tenisului feminin si fara sa primeasca wildcard-uri, scrie News.ro. Totusi, a patra jucatoare a lumii nu considera ca rusoaica nu ar trebui sa primeasca invitatii la turnee.

Simona HalepFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

"Am auzit ce a zis Andy Murray. Cred ca are dreptate din pozitia lui. Nu stiu ce sa spun despre asta. Nu sunt aici sa iau decizii, poate cei care lucreaza la asta stiu mai bine. In opinia mea, ea poate primi wildcard-uri pentru ca a fost numarul 1 mondial, este campioana de Grand Slam, dar cred ca si daca nu va primi ar reveni cu usurinta", a declarat Halep, potrivit site-ului WTA.

Maria Sharapova, fosta numarul 1 mondial, dar fara clasament acum, va reveni pe terenul de tenis la turneul de la Stuttgart, in 26 aprilie, prima zi dupa expirarea suspendarii primite la inceputul anului trecut pentru folosirea de substante interzise. Dupa ce a primit un wildcard la competitia germana, ea a fost invitata si la turneul de la Madrid, organizat de Ion Tiriac, si la cel de la Roma.

Comentand faptul ca rusoaica primeste wildcard-uri cu usurinta, Andy Murray, liderul ATP, a declarat ca nu este de acord ca jucatorii prinsi ca au trisat sa primeasca invitatii, deoarece, considera el, acestia trebuie sa munceasca pentru a reveni in top.

"Cred ca ar trebui sa muncesti ca sa revii. Dar majoritatea organizatorilor de turnee face ce crede ca e mai bine pentru eveniment. Daca ei cred ca numele mari vor vinde mai multe bilete, atunci vor face asta", a declarat Murray pentru The Times.