​Editia din 2017 de la Australian Open a parut una "ratacita" in timp, un Grand Slam desprins parca din istoria intalnirilor desfasurate in urma cu sapte-opt ani de zile. Reveniti in circuit dupa mai multe luni de inactivitate, Roger Federer si Rafael Nadal ne-au aratat ca nimic nu este imposibil, atata timp cat crezi in visul tau si muncesti ca un "nebun" pentru a-l indeplini...

Federer vs Nadal, miracolul sportului modernFoto: ausopen.com

Federer vs Nadal este inainte de toate, conform multor specialisti, duelul care a dus tenisul la un alt nivel, atat din punct de vedere al spectacolului, cat si in ceea ce priveste notorietatea acestui sport.

Datorita lor, tenisul a devenit din ce in ce mai urmarit, incasarile au atins cote de neimaginat in urma cu cateva generatii, iar vanzarile producatorilor de echipament sportiv au inregistrat noi recorduri.

In "spatele" performantelor lor, tenisul a devenit o si mai de succes afacere, cu eroi care au "impartit" lumea in doua. Indiferent de ce parte te-ai afla, nu poti decat sa te bucuri ca ai avut ocazia de a vedea inca o finala de Grand Slam intre acesti doi titani ai sportului mondial, doua exemple de sportivitate.

Ramas prematur fara Novak Djokovic si mai apoi fara Andy Murray, Australian Open si-a trait perioada de glorie cu o finala la care toti visau, dar care parea irealizabila in urma cu doar cateva luni.

Intr-o perioada in care are loc schimbul de generatii (Nishikori, Raonic, Dimitrov, Zverev, Thiem si altii - stau deja la cotitura), iubitorii sportului alb au avut privilegiul de a se intoarce in timp, cu toate ca pe display-ul telefonului de ultima generatie statea scris anul de gratie 2017.

Daca iti poti permite o pauza de 18 minute si 34 de secunde, atunci merita sa urmaresti un material al organizatorilor de la Australian Open despre editia care tocmai si-a stabilit invingatorul in cursul zilei de duminica.

Federer vs Nadal, povestea duelului de la Australian Open: