Florin Mergea a anuntat, marti, intr-un mesaj postat pe Facebook, ca nu va participa la meciul de Cupa Davis cu Belarus, contand pentru primul tur al Grupei I, zona Europa-Africa. Jucatorul a precizat ca se afla in plina refacere dupa accidentarea suferita la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

Florin Mergea, la fileuFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Disputa va avea loc in perioada 3-5 februarie 2017, tricolorii urmand sa joace in deplasare.

"Cu parere de rau, vreau sa va anunt ca nu voi face deplasarea la Minsk pentru meciul de Cupa Davis contra echipei Belarusului, desi mi-as fi dorit acest lucru.

Sunt in plina refacere dupa accidentarea suferita la Rio din cauza careia au aparut si alte accidentari in incercarea de a reveni la nivelul de anul trecut.

Daca anul trecut am avut luxul de a imi permite sa pierd doua mii de puncte, anul acesta nu mai pot face asta, iar inca o saptamana in plus in acesta moment mi-ar pune in pericol urmatoarele luni. De trei saptamani am inceput un program special de recuperare si de exercitii specifice alaturi de preparatorul meu fizic care imi va fi alaturi zi de zi anul acesta, inclusiv in perioadele de pauza de la Bucuresti. Progresul deja se vede si cu pasi mici sper ca la Indian Wells sa fiu 100% din punct de vedere fizic.

Va multumesc in continuare de suport si intelegere", a scris Florin Mergea.

Jucatorii Marius Copil (127 ATP la simplu), Adrian Ungur (316 ATP la simplu), Nicolae Frunza (582 ATP la simplu) si Horia Tecau (19 ATP la dublu) vor face parte din echipa Romaniei pentru meciul cu Belarus, a anuntat Federatia Romana de Tenis.

Romania si Belarus s-au mai intalnit o singura data, in 2005, la Brasov, in primul tur al Grupei Mondiale. Atunci, tricolorii s-au impus cu 3-2.