Roger Federer (castigator de patru ori la Melbourne) s-a calificat, miercuri, in turul trei al primului Grand Slam al anului, dupa o victorie in trei seturi in fata americanului Noah Rubin (SUA - locul 197 ATP, 21 de ani), scor 7-5, 6-3, 7-6(3). Cu toate ca nu a prins neaparat o zi foarte buna (lucru recunoscut chiar si de el), Fedex a obtinut victoria, iar in turul trei de la Australian Open va sustine primul test cu adevarat important de la revenirea pe teren: il va intalni pe Tomas Berdych.

Roger Federer, in turul trei la AOFoto: australianopen.com

Roger a stat pe teren doua ore si trei minute pentru a trece de talentatul jucator american.

Miercuri, serviciul a fost arma principala a fostului lider mondial, elvetianul reusind nu mai putin de 17 asi. Fedex a castigat 82% din punctele jucate cu primul serviciu si 56% cu al doilea.

A castigat 24/29 din punctele disputate la fileu (83%) si a fructificat 3/8 sanse de break (38%).

De asemenea, Fedex a izbutit 48 de lovituri castigatoare si a comis 41 de erori nefortate.

"Nu am prins neaparat o zi buna, nu m-am simtit chiar perfect. Important este insa pana la urma ca am castigat. Este un jucator bun (n.r. Noah Rubin), tanar, a evoluat bine astazi. Urmeaza duelul cu Tomas, care m-a invins de mai multe ori, inclusiv la Wimbledon. Stiu ca vrea sa ma invinga si acum" - Roger Federer, la putin timp dupa incheierea partidei cu Noah Rubin.

De-a lungul timpului, Federer si Berdych s-au intalni de 22 de ori, scorul fiind 16-6 in favoarea elvetianului.

Rezumatul partidei Federer vs Noah: