Perechea alcatuita din jucatoarea romana de tenis Monica Niculescu si americanca Abigail Spears s-a calificat, luni, in sferturile de finala ale turneului WTA de la Hobart (Australia), dotat cu premii totale de 226.750 dolari, dupa 6-3, 6-4 cu cuplul Hao Hibino (Japonia) / Alicja Rosolska (Polonia), scrie Agerpres.

Monica NiculescuFoto: usopen.org

Niculescu si Spears, care au facut pereche in premiera, sunt principalele favorite ale probei si s-au impus intr-o ora si 15 minute.

Cuplul romano-american si-a asigurat un cec de 1.820 dolari si 60 de puncte WTA, urmand sa joace in faza urmatoare a turneului tasmanian cu invingatoarele din meciul Demi Schuurs (Olanda)/Renata Voracova (Cehia) ¬ Pauline Parmentier (Franta)/Francesca Schiavone (Italia).

Pe tabloul de dublu se afla si perechea romano-ucraineana Raluca Olaru/Olga Savciuk, finalista sambata la Shenzhen (China), care va infrunta in primul tur favoritele numarul doi, Kiki Bertens (Olanda)/Johanna Larsson (Suedia).

Niculescu este calificata in optimi la simplu, urmand sa joace contra invingatoarei dintre belgianca Kirsten Flipkens si australianca Jaimee Fourlis.