Roger Federer (16 ATP) a avut parte de un meci intens impotriva lui Alexander Zverev (24 ATP), intr-o partida contand pentru Cupa Hopman. Desi a fost nevoit sa se recunoasca invins, Fedex a aratat in multe momente ca poate face fata la cel mai inalt nivel, in pofida celor 35 de ani pe care ii are si dupa luni intregi de inactivitate. Pustiul minune Zverev s-a impus dupa trei seturi decise in tie-break: 7-6(1), 6-7(4), 7-6(4). Partida s-a intins pe durata a doua ore si 34 de minute.

Roger Federer, la Cupa HopmanFoto: hopmancup.com

Partida a fost un test excelent pentru un Federer revenit pe teren dupa 178 de zile de pauza. Alexander a jucat la turatie maxima, s-a deplasat foarte bine si l-a intrebuintat serios pe Roger. In plus, serviciul a fost principala arma a tanarului de 19 ani. A fost nevoie de trei tiebreak-uri pentru a putea fi stabilit invingatorul.

Pe langa loviturile marca inregistrata (pe care le-a aratat si in meciul de miercuri), Fedex a aratat ca este in grafic din punct de vedere fizic, desi partida a fost una cu mare risipa de energie.

Ultimul meci oficial pe care Roger il disputase pana la Cupa Hopman a avut loc pe 8 iulie 2016, atunci cand a fost invins in 5 seturi de Milos Raonic la Wimbledon.

Super executie marca Roger Federer:

Unul din cele mai frumoase schimburi ale partidei:

Rezumatul partidei Roger Federer vs Alexander Zverev: