Cap de serie numarul doi, Simona Halep a inceput anul 2017 cu un test important (asa cum i-a transmis si Darren Cahill intr-un time-out), numarul 4 WTA invingand-o pe Jelena Jankovic (54 WTA). Dupa un prim set perfect (6-1), Simona a avut o cadere in cel de-al doilea, a cedat initiativa, iar sarboaica a trimis meciul in setul decisiv (3-6). Mai atenta si cu o deplasare buna, Halep a reusit break-ul la 3-2 in decisiv, iar apoi setul l-a castigat la trei, reusind astfel sa ajunga in turul doi al turneului WTA de la Shenzhen (competitie pe care a castigat-o in 2015).

HotNews.roFoto: Hotnews

Meciul a durat o ora si 48 de minute.

  • In turul doi, Simona va evolua cu Katerina Siniakova (Cehia - locul 53 WTA). Cele doua nu s-au mai intalnit pana acum in circuitul WTA.
  • Pentru calificarea in turul doi, Halep va prim 7.238 de dolari si 30 de puncte WTA.

Statistica partidei Halep vs Jankovic:

Puncte castigate cu primul serviciu: 71% - 67%

Puncte castigate cu al doilea serviciu: 52% - 36%

Asi: 0-3

Duble greseli: 2-2

Greseli nefortate: 12-18

Lovituri castigatoare: 24-18

Puncte de break castigate: 4/5 vs 2/3

Total puncte castigate: 87-71

Durata meci: 1h 48 min.

Ce a spus Simona dupa meci

"A fost un meci dificil, Jelena Jankovic este o jucatoare foarte buna. De asemenea, a fost si primul pe 2017 si nu a fost deloc usor sa incep anul cu un asemenea meci. Dar sunt mandra ca am putut sa ma impun in cele din urma. Am inceput bine partida, insa ea a revenit destul de bine si a incercat sa fie mai agresiva in joc. Ma bucur ca am reusit sa revin in setul al treilea. Azi am facut totul pentru a castiga pentru ca imi face placere sa joc la Shenzhen. Am castigat turneul de aici asa ca imi doresc sa ma impun in cat mai multe partide si la ediția din acest an. Imi doresc sa repet succesul de acum doi ani, dar nu va fi usor, fiecare meci este greu aici" - Simona Halep, la finalul partidei care a fost in direct pe Digisport.

Desfasurarea partidei Simona Halep vs Jelena Jankovic:

Setul I

Simona a intrat foarte bine in meciul cu sarboaica: a jucat in mare parte cu primul serviciu, a fost agresiva la retur, iar jocul de picioare a fost la inaltime. Jelena a incercat sa tina pasul, a comentat, s-a certat, dar diferenta a fost de cel putin o clasa. Halep a avut emotii o singura data pe propriu serviciu, iar primul game castigat de Jankovic a venit de-abia la 5-0. Dupa 29 de minute, Simona s-a impus cu un categoric 6-1.Halep a comis doar doua erori nefortate si a bifat 9 lovituri direct castigatoare.

Setul II

Jelena si-a ridicat considerabil nivelul jocului in setul al doilea, unul in care a gresit mult mai putin si a fost mai agresiva. La 2-1 in favoarea sarboaicei, Simona a avut un game pe propriul serviciu pe care l-a facut cadou adversarei. La 30-30, dupa un prim serviciu la teu foarte bun, Halep a trimis previzibil un smash, iar Jelena a "agatat" mingea si a reusit punctul partidei. Simona si-a pierdut pentru prima data serviciul in meci, iar Jelena s-a distantat la 4-1. Setul a "curs" in continuare in favoarea sarboaicei: s-a mers cu serviciul, iar Jelena a trimis meciul in decisiv dupa ce s-a impus cu 6-3 in al doilea set. Halep a cedat in multe momente initiativa, iar adversara a taxat-o prompt (Simona a comis 4 erori nefortate si a reusit 8 lovituri direct castigatoare).

Set III

Decisivul a inceput cu un break al Jelenei - Simona a parut usor pasiva, iar adversara si-a continuat perioada buna din meci. A urmat insa un rebreak la zero, dupa un game solid facut de Halep. Jucatoarea noastra a ratat o minge de break la 2-1, dupa unul din cele mai lungi schimburi ale partidei.

Desprinderea Simonei in decisiv a venit la 3-2, dupa un time-out medical cerut de Jelena. Darren Cahill a indemnat-o la calm, precizandu-i ca totul tine doar de ea si ca acest meci este un test. Dupa ce Jelena si-a castigat serviciul si a ramas in meci la 2-5, Halep a servit bine, nu i-a lasat prea multe sperante adversarei si a "inchis" meciul la 6-3.

Intalniri directe Simona Halep vs Jelena Jankovic: 7-1

2010, US Open: 6-4, 4-6, 7-5 pentru Jelena Jankovic

2012, Bruxelles: 6-2, 3-6, 7-6 (3) pentru Simona Halep

2013, Roma: 4-6, 6-0, 7-5 pentru Simona Halep

2014, Australian Open: 6-4, 2-6, 6-0 pentru Simona Halep

2015, Indian Wells: 2-6, 7-5, 6-4 pentru Simona Halep

2015, Toronto: 6-3, 6-4 pentru Simona Halep

2015, Cincinnati: 6-1, 6-2 pentru Simona Halep

2017, Shenzhen: 6-1, 3-6, 6-3 pentru Simona Halep.

Shenzhen: Turneu din categoria "International". Director: Nick Freyer. La "Longgang Tennis Centre" exista 32 de terenuri, iar centralul are o capacitate de 4000 de locuri si sistem "Hawk-Eye". In 2015, turneul a fost castigat de Simona Halep, iar la inceputul lui 2016 de Agnieszka Radwanska. La dublu, trofeul a fost cucerit in ianuarie de Monica Niculescu si Vania King.

Turneul de la Shenzhen este dotat cu premii in valoare de 626.750 de dolari si se desfasoara in perioada 1-7 ianuarie 2017. Competitia din China este transmisa in direct la Digi Sport.