Simona Halep, numarul patru mondial, a declarat presei australiene ca se simte pregatita sa inceapa noul sezon, dupa cea mai dura pregatire din cariera sa. Jucatoarea nascuta la Constanta a precizat ca antrenorul Darren Cahill i-a adus mai multa incredere in jocul sau. " Imi arata ca sunt capabila sa castig turnee importante si am reusit acest lucru anul trecut'', a spus Simona Halep.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Am lucrat foarte dur in aceasta perioada, cred ca a fost cea mai dura pregatire din cariera'', a declarat Simona Halep pentru site-ul oursportinglifesa.com.au, conform Agerpres.

"Darren (n.r. Darren Cahill, antrenorul sau) a fost in Romania timp de cateva saptamani si ne-am antrenat din greu, apoi am venit aici (n.r. la Adelaide), fara pauze, un lucru bun, deoarece in trecut am avut accidentari si a trebuit sa stau mai mult (acasa), insa acum ma simt pregatita sa incep sezonul si sa fac meciuri bune'', a mai spus Simona Halep.

"Cred ca am mai multa incredere in mine, el crede mult in mine. Imi arata ca sunt capabila sa castig turnee importante si am reusit acest lucru anul trecut'', a precizat Halep.

Un titlu de Grand Slam, principalul obiectiv al Simonei

"Ne pregatim foarte bine pentru castigarea unui turneu de Grand Slam, acesta e principalul obiectiv, dar in tenis nu stii niciodata. Muncesc din greu in fiecare zi, iar el (n.r. Darren Cahill) imi da incredere ca sunt puternica pe teren'', a spus jucatoarea in varsta de 25 de ani.

"Cred ca e un lucru bun ca ma pot antrena in aceleasi conditii de la Melbourne pentru Australian Open. Simt ca ma va ajuta, m-am simtit bine aici si cu siguranta voi reveni", a mentionat Halep.

"Imi plac terenurile (la Rod Laver Arena), imi place vremea, astept cu nerabdare sa incep sezonul si sa dau tot ce pot. Ma simt mai bine pregatita decat anul trecut si sper ca anul acesta sa fiu mai buna decat in anii trecuti'', a conchis Halep.

Darren Cahill, despre evolutia Simonei Halep in 2016

"Cred ca a avut un an 2016 bun, fara sa fie extraordinar. Cred ca oricine termina anul in top cinci in lume e capabila sa castige titluri majore. A avut cateva momente bune anul trecut, s-a oprit in sferturi la Wimbledon, unde a avut o sansa in fata germancei Angelique Kerber, s-a oprit in sferturi la US Open, jucand unul dintre cele mai bune meciuri ale anului contra Serenei Williams. Acum urmeaza urmatorul pas, sa profite de aceste sanse, vom incerca sa crestem la turneele majore", a spus Darren Cahill.

Trei trofee a castigat Simona Halep in 2016. Romanca s-a impus la Madrid, trecand in finala de slovaca Dominika Cibulkova (6-2, 6-4), la Bucuresti, unde a invins-o pe letona Anastasija Sevastova (6-0, 6-0), iar al treilea trofeu l-a obtinut la Montreal (7-6, 6-3 cu americanca Madison Keys).

Primul turneu la care Halep va juca in 2017 este cel de la Shenzhen, care se va disputa in perioada 3-9 ianuarie.

Shenzhen: Turneu din categoria "International". Director: Nick Freyer. Competitie dotata cu premii totale in valoare de $426,750. La "Longgang Tennis Centre" exista 32 de terenuri, iar centralul are o capacitate de 4000 de locuri si sistem "Hawk-Eye". In 2015, turneul a fost castigat de Simona Halep, iar la inceputul lui 2016 de Agnieszka Radwanska. La dublu, trofeul a fost cucerit in ianuarie de Monica Niculescu si Vania King.